Nové podmienky parkovania v garážach

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Na poslednom zasadnutí miestneho zastupiteľstva prijali staromestskí poslanci zmeny vo všeobecne záväznom nariadení (VZN) o podmienkach státia v zóne s dopravným obmedzením, ktoré začnú platiť 1. januára 2002.

Zmeny sa týkajú ustanovení o parkovaní v podzemných garážach, kde je v súčasnosti až 1300 parkovacích miest. Nové VZN upravuje aj možnosti parkovania pre telesne a zdravotne postihnutých občanov. V prípade, že sú ich vyhradené parkovacie miesta obsadené, môžu použiť aj iné vyhradené státia, ale len na čas do troch hodín. Zmena sa týka aj bezplatného parkovania zásobovacích vozidiel. Od nového roku budú môcť v zóne s dopravným obmedzením bezplatne parkovať iba od 6.00 do 10.00 a od 16.00 do 18.00. Po desiatich rokoch navrhli poslanci aj zvýšenie ceny zľavnenej celoročnej parkovacej karty pre vozidlo obyvateľa v tejto zóne z 300 na 500 korún ročne.

Staromestskí poslanci hovorili aj o plnení rozpočtu za prvý polrok. Príjmy sa plnenili na 49 a výdavky na 48 percent. Poslanci schválili dva pôvodne neplánované výdavky. Jedným je 150-tisícová dotácia pre občianske združenie Za zdravú Patrónku na projektovú dokumentáciu na rozšírenie protihlukovej bariéry na Brnianskej ulici a druhým 7,5-miliónový príspevok na dokončenie rekonštrukcie domu na Františkánskom námestí 7 z Fondu rozvoja bývania mestskej časti. Túto investíciu si vyžiadal nález vzácnych fresiek, ktoré objavili počas rekonštrukcie a s ktorými pôvodný rozpočet nerátal.

Páčil sa vám článok?