MHD ruší linky a zhusťuje intervaly

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

V pondelok 3. septembra sa skončilo obmedzenie premávky mestskej hromadnej dopravy, ktoré platilo počas letných prázdnin. Spoje MHD opäť premávajú v hustejších intervaloch. Okrem toho dopravný podnik zavádza viaceré opatrenia smerujúce k zefektívneniu prevádzky MHD a zníženiu ekonomických strát vznikajúcich pri jej zabezpečovaní.

Tie sa prejavia predovšetkým znížením počtu liniek a zrušením súbehu liniek na spoločných úsekoch, ale aj zhustením intervalov medzi spojmi na tých linkách, ktoré preberú prepravné nároky za zrušené linky. Zrušené budú linky č. 98 a 186 a nahradí ich nová linka č. 68, ktorá bude premávať v pracovných dňoch po trase Petržalka - Holíčska, Smolenická, Jiráskova, Osuského, Furdekova, Mamateyova, Dolnozemská cesta, Prístavný most, Bajkalská (konečná v križovatke s Trnavskou cestou). Cestujúci z doterajších zastávok linky č. 186 „Technopol“ a „Bradáčova“ v Petržalke budú môcť linku č. 68 dosiahnuť prostredníctvom prestupu a takým istým spôsobom dosiahnuť doterajšie zastávky linky č. 98 v úseku medzi Trnavskou cestou a Račianskou ulicou.

Autobusy linky č. 198, pri jazde z Petržalky, budú v úseku od Novej doby k obchodnému domu Slimák presmerované na Vajnorskú ulicu. Na Vajnorskej budú stáť pri Polus City Center a na svoju súčasnú trasu sa napoja na Kukučínovej ulici, kde je na zastávkach „Kukučínova/Riazanská“ umožnený prestup na električky Račianskej radiály. Touto zmenou sa odstráni zdržanie autobusov pri prejazde cez dvojo železničných priecestí a v kolóne vozidiel na Račianskej ulici, ako aj komplikované odbočovanie v oblúku z Račianskej do Riazanskej ulice. Linka č. 181 bude zrušená, pričom na linke č. 81 bude zhustený interval medzi spojmi. Rovnako bude zrušená linka č. 193 a interval sa zhustí na linkách č. 93, 94 a 95. Znížená kapacita vo vzťahu na Nám. 1. mája a Vazovovu ulicu bude vyvážená zhustením intervalov na linke č. 94. Pre veľmi slabú vyťaženosť spojov bude zrušená linka č. 55, ktorá premávala z Rače k Mäsokombinátu. Na linke č. 56 zostane v platnosti zlepšený interval počas víkendových dní.

Príspevkom k zefektívneniu prevádzky MHD je zmena cestovných poriadkov liniek č. 32 a 33 na Dlhých dieloch, ako aj liniek č. 30, 37, 38 a 63 v Lamači. Úprava cestovných poriadkov bude vykonaná aj na niektorých ďalších linkách.

S novými cestovnými poriadkami sa môžu cestujúci oboznámiť na internetovej stránke www.dpb.sk.

Páčil sa vám článok?