Stúpa záujem o integrovanú dopravu

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Bratislavská integrovaná doprava (BID) postupne prejde do trvalej prevádzky. Ako oznámili predstavitelia bratislavského magistrátu, počet predaných kupónov stúpa a mesačne predajú zhruba 800 až 1000 kupónov. Integrovanú dopravu využívajú najmä obyvatelia Záhoria, ktorí tvoria až 80 percent prepravovaných.

Snahou mesta je pre veľký záujem vytvoriť ďalšie pásma smerom na Záhorie. V súčasnosti sa rieši otázka, či je vhodnejšie do systému zapojiť Slovenskú autobusovú dopravu po celom území hlavného mesta, alebo pokračovať v osvedčenom smere na Záhorie a autobusovú dopravu viest až do regiónu.

V Bratislavskej integrovanej doprave je možné s predplatným lístkom cestovať na území mesta okrem liniek mestskej hromadnej dopravy a vlakov aj autobusmi Slovenskej autobusovej dopravy. Dôvodom zavedenia tohto systému je pokles využívania verejnej hromadnej dopravy a stále častejšie využívanie osobných áut za posledných desať rokov. Pre BID je vypracovaný samostatný cestovný poriadok a cestujúci za tento spôsob prepravy zaplatia 50-korunový príplatok.

Páčil sa vám článok?