Prístavnému mostu sa radšej vyhnite

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Prístavný most je jednou z najpreťaženejších dopravných tepien mesta a to je jeden z dôvodov, prečo sa dostal do stavu, ktorý si nevyhnutne vyžaduje opravu. Najbližšia z nich je rozvrhnutá od konca júla do polovice septembra a vznikne pri nej situácia, keď síce bude prejazdný, ale bude lepšie sa mu vyhnúť a zvoliť si inú trasu. Pôjde o opravu dvoch tzv. ozubov (spojov) na petržalskej strane a bude sa týkať výjazdov z Dolnozemskej a z Einsteinovej ulice.

„Oba ozuby sa budú opravovať súčasne“, uviedol pracovník Slovenskej správy ciest (SSC) Peter Bulánek. Oprava by mala trvať šesť týždňov. V roku 1999 opravili ozuby číslo 2 a 6, v máji a v júni tohto roku sa vykonali opravy na zjazde z mosta na rondel na bratislavskej strane (ozub číslo 5). Okrem pripravovaných opráv na petržalskej strane sa budú ešte tento rok opravovať aj ozuby číslo 1 a 4 na bratislavskej strane, to však na premávku prakticky nebude mať prakticky žiadny vplyv, pretože sa dotýkajú úseku diaľnice, ktorý je kvôli výstavbe diaľničného úseku Mierová - Senecká uzavretý.

Úpravy na petržalskej strane však budú mať výrazný dosah na dopravu v celom meste. V smere z Petržalky do Bratislavy budú počas opravy funkčné dva jazdné pruhy, ale v opačnom smere len jeden. Kolónam a dopravným zápcham je možné sa vyhnúť azda len za predpokladu, že vodiči pochopia, že v čase opravy je lepšie vyhnúť sa dopravným špičkám a využiť iné mosty cez Dunaj. „Každá uzávierka aj pri optimálnom riešení v prvý deň spôsobí komplikovanú situáciu,“ hovorí P. Bulánek. „Neskôr sa situácia upokojí.“

SSC bude v najbližších dňoch a týždňoch realizovať mediálnu kampaň, prostredníctvom ktorej chce zabezpečiť, aby ešte pred začiatkom opravy Bratislavčania vedeli, ako presne bude organizovaná doprava.

Páčil sa vám článok?