Viktor Vincze prezradil, čo by si rád vyskúšal v MHD

13.1.2021
0

Zdroj: Lukáš Zachar, BID

Páčil sa vám článok?

O moderátorovi Televíznych novín Viktorovi Vincze m je známe, že pokiaľ môže, pohybuje sa po Bratislave prostredníctvom MHD. Najnovšie prezradil, že má v spojitosti s električkami aj jednu túžbu.

Viktor Vincze priznal, že by si veľmi rád vyskúšal šoférovať električku. „Električka ma baví, ako keď deti baví vlak. Má takú zvláštnu esenciu niečoho veľmi futuristického napriek tomu, že už tu s nami je desaťročia. Nie je to detský sen, ale keď si predstavím, že by som šoféroval električku, alebo sedel v kabíne, čo sa mi podarilo v rámci testovania v minulosti, prebúdzajú sa vo mne priam detské myšlienky," prezradil moderátor v rozhovore, ktorý uverejnil Dopravný podnik Bratislava na sociálnej sieti.

Ako však priznal, keď vidí, čo ľudia predvádzajú na cestách, autobus či  trolejbus by sa šoférovať bál. Mal by totiž zodpovednosť aj za desiatky ľudí za svojím chrbtom.

"Vodič električky má iné úlohy zodpovednosti, ale laicky, možno mylne, sa mi zdá, že v nej toho môžem menej pokaziť. Nemôžem vybočiť z pruhu, nabúrať do niekoho na chodníku, vraziť do stĺpu atď.," vysvetlil Viktor Vincze. POkiaľ ide o konkrétnu trasu v rámci Bratislavy, z pozície vodiča by rád videl všetky.

(ms)

Páčil sa vám článok?