Dopravný podnik plánuje kúpiť 40 nových električiek a 50 trolejbusov

23.7.2020
0

Zdroj: DPB

Páčil sa vám článok?

Nákup až 90 nových vozidiel pre MHD v Bratislave bude závisieť od toho, ako sa podarí získať peniaze z eurofondov.

Ako informuje portál imhd.sk, DPB pripravil štyri zámery projektov, cez ktoré sa bude uchádzať o nenávratný príspevok z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra.

Pokiaľ ide o električky, má ísť v prvej etape (do 22 mesiacov od objednania) o nákup 10 jednosmerných veľkokapacitných električiek s dĺžkou do 32,5 metra za 24,5 milióna eur. V druhej etape (do 27 mesiacov od objednania) pôjde o 20 už spomínaných električiek za 49 miliónov eur a v tretej etape (do 24 mesiacov od objednania) o 10 obojsmerných nízkopodlažných veľkokapacitných električiek za 26,2 milióna eur.

Ďalším zámerom je nákup 50 nových trolejbusov. "V tomto projekte sa DPB uchádza o príspevok na nákup 16 veľkokapacitných 24-metrových trolejbusov s prídavným batériovým pohonom pre krátkodobú jazdu mimo napájania z trolejového vedenia, 11 hybridných sólo trolejbusov s prídavným batériovým pohonom s dojadzom aspoň 6 km mimo trolejového vedenia a 23 kĺbových (18-metrových) hybridných batériových trolejbusov s dojadzom minimálne 7,6 km mimo trolejového vedenia.. Odhahované náklady na nákup 50 nových trolejbusov sú vo výške 41 miliónov eur," uvádza imhd.sk.

(ms)

Páčil sa vám článok?