Zle parkujúce autá odťahujú už aj v Petržalke

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V tomto roku sa začalo s odťahovaním nesprávne parkujúcich áut aj v mestskej časti Petržalka. Po tom, čo tamojšie miestne zastupiteľstvo v minulom roku prijalo Všeobecne záväzné nariadenie o státí, odstraňovaní vozidiel a opustených vozidiel, začala mestská polícia s odťahovaním áut na záchytné parkovisko do Čierneho lesa.

Podľa informácie Miestneho úradu Petržalka v marci a v apríli odtiahli 467 vozidiel, z toho 129 pre parkovanie v rozpore so zákonom, 272 pre parkovanie na chodníku, 47 pre parkovanie na verejnej zeleni a 19 pre parkovanie na priechodoch pre chodcov.

Najviac prípadov bolo na Romanovej, Blagoevovej, Holíčskej, Lachovej, Dolnozemskej a Jasovskej ulici. Denne v Petržalke odtiahnu približne 8 vozidiel, čo závisí od kapacity odťahovej služby a mestskej polície.

Autá odťahujú nielen na základe zistení mestských policajtov, ale aj po upozornení občanov, ktorí si všímajú porušovanie záväzných nariadení a planých zákonov. Nie vždy je podľa petržalskej samosprávy dôvodom nesprávneho parkovania nedostatok parkovacích miest, ale často aj pohodlnosť vodičov, pretože neďaleko je nevyužité a prázdne parkovisko.

(mil)

Páčil sa vám článok?