Starší muž nastúpil do električky MHD so vzduchovkou a vydesil ostatných cestujúcich

25.6.2020

Zdroj: FB Revizori Bratislava

Páčil sa vám článok?

Polovica ľudí vystúpila, keď tento ostrostrelec nastúpil. Napísal autor fotografie staršieho pána, ktorý cestoval v električke MHD so vzduchovkou. Snímka sa objavila dnes na facebookovej stránke Revízori Bratislava a okamžite sa okolo nej rozvinula búrlivá diskusia. Porušil muž cestujúci so zbraňou prepravný poriadok bratislavskej MHD?

Staršiemu mužovi okamžite vymysleli vo facebookovej skupine Revízori Bratislava prezývku Slovenský snajper a do diskusie prispel aj Patrik, ktorý s ním cestoval:  "Ešte sa tak sexi prechádzal cez celú električku. A ľudia len smrť v očiach. Ja som bol pohode, lebo je to len vzduchovka Slávia. Tú kým by nabil, tak už som v druhej električke." 

Podľa ďalšieho diskutujúceho Martina Gašparíka je muž z hľadiska zákona braný ako držiteľ zbrane kategórie D, ktorá sa vzťahuje aj na tento typ vzduchovky: "Nesmie ju viditeľne nosiť alebo prepravovať. A zároveň porušil aj prepravný poriadok MHD, ktorý prepravu zbrane zakazuje." 

"Predpokladám, že ten pán pravdepodobne nikoho nechcel ohrozovať, no zbraň na verejnosti treba mať zahalenú a to hocijakú zbraň. Či to je airsoftka, vzduchovka, plynovka alebo ostrá," napísal Samuel Resutík. 

Súhlasil s ním aj muž s nickom Pepa Smith: "Pánko si asi neuvedomuje, že porušil zákon 190/2003 §7 odsek 2. Naozaj si tú vzduchovku mohol dať do nejakého púzdra alebo aspoň zabaliť do handry." 

Zdroj: FB Revizori Bratislava

​Pod touto fotografiou sa objavili aj vtipné komentáre typu: "Rúško má, cestovný lístok má a ponožky v sandáloch nemá, takže Čech to asi nebude."

Bratislavské noviny oslovili aj Mateja Michlíka - vedúceho odboru marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, ktorý nám povedal, že v tomto prípade sa treba riadiť prepravným poriadkom Bratislavskej integrovanej dopravy a v ňom je uvedené:

Zdroj: BID

​Inými slovami nenabitá zbraň pravdepodobne z prepravy vylúčená nie je, ale pravdou je, že aj pohľad na vzduchovku mohol niektorých cestujúcich vystrašiť, pretože nie je až taký veľký problém ju prerobiť napríklad na malorážku. A tá by už mohla byť v prípade jej použitia potenciálne nebezpečnou než broky alebo olovené diabolky vystrelené zo vzduchovej pušky. 

(ars)

Páčil sa vám článok?