Motoristi si stále krátia cestu cez trávnik

12.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Reagujem na článok Vozidlá parkujúce na trávnikoch... uverejnený v čísle 4 z 24. februára 2000. Trávnatá plocha pri bytovke na Vranovskej ulici 67 v blízkosti železničnej stanice Petržalka nemusí vydávať svedectvo o parkovaní, keď sa roztopí sneh. Tu sa jazdí cez trávnik celý rok, sneh - nesneh.

Bolo to asi pred 4 rokmi, čo pri bytovke zastavil smoliarsky voz, robotníci sa dali do práce - opravovali cestu. Potešili sme sa. Keď začali stavať obrubník, a tým zastavili prejazd na parkovisko za bytovkou, ozvali sme sa, aby to nerobili, chodíme tadiaľ autami parkovať. Robotníci oponovali - robia svoju prikázanú prácu, majster, ktorý by mohol dať iný príkaz, nie je prítomný. Obrubník postavili, autá začali jazdiť na parkovisko za bytovkou okolo troch blokov bytoviek, čo je asi 500 metrov.

Pri spočítaní cesty z parkoviska a späť (na hlavnú cestu sa nedá ináč dostať), teda 2 x denne to vyjde pekných pár litrov benzínu. Nehovoriac o splodinách v ovzduší. Keď si to vodiči zrátali, začali na parkovisko jazdiť skratkou - cez trávnik alebo parkujú na chodníkoch a tiež niekedy na malej trávnatej ploche pred bytovkou. Cudzí vodiči si z trávnika spravili cestu trvalú, prechádzajú ňou na Vilovú ulicu. Výnimkou nie sú ani nákladné autá.

Napísali sme požiadavku mestskej časti Petržalka, aby obrubník odstránili. Prišla nám odpoveď, že obrubník nebude odstránený, ale polícia bude hliadkovať a pokutovať vodičov krátiacich si cestu cez trávnik. Susedke sa potom podaril unikátny záber. Odfotila auto policajtov, ktorí si skrátili cestu ako inak - cez trávnik. Napísali sme ďalšie dva listy, v poslednom nám sľúbili, že obrubník odstránia. Nič sa nedeje a z trávnika sa stala prašná cesta. Dočkáme sa nápravy?

 Jolana Šimová, Petržalka

Páčil sa vám článok?