VIDEO: Stovky áut vyrazili do ulíc a hlasitým trúbením na seba upozorňovali Bratislavčanov...

1.5.2020

Zdroj: R.S.

Páčil sa vám článok?

Netradičnú prvomájovú jazdu stoviek osobných automobilov ste možno zaregistrovali v bratislavských uliciach aj vy. Kolóna áut vyzdobených slovenskými zástavami smerovala od Zlatých Pieskov smerom do mesta cez Trnavské mýto, pričom na seba vodiči upozorňovali hlasitým trúbením a výkrikmi.

"Zobuďte sa Slováci," aj takýto výkrik bolo počuť od posádky jedného z áut, ktoré vytvorili dnes napoludnie niekoľko kolón na rušnej Trnavskej ceste. Všetky autá trúbili, viaceré mali zapnuté všetky smerové svetlá a na mnohých boli povešané alebo z okien vystrčené slovenské zástavy. 

Netradičný automobilový prvomájový sprievod stoviek áut rozdelila svetelná signalizácia na niekoľko menších kolón, pričom sme si všimli, že situáciu monitorovali aj za pomoci kamery príslušníci motorizovanej jednotky Policajného zboru SR.

Občas zvyknú trúbiť vozidlá idúce v kolóne počas sobôt v rámci presunu mladomanželov a hostí zo svadobného obradu na hostinu, ale toto skôr pripomínalo jazdu fanúšikov pri oslave nejakého veľkého športového úspechu.

Zdroj: FB Zomri

​Na niektorých autách boli vylepené aj letáky proti zavádzaniu údajne zdraviu škodlivej 5G mobilnej siete na Slovensku...

Bratislavské noviny sa obrátili aj na člena facebookovej skupiny HAKA, ktorá združuje vyše 200-tisíc motoristov a ten sa domnieval, že by mohlo ísť o protestnú jazdu ľudí nespokojných so súčasnou vládou. Vozidlá približne o 40 minút smerovali z mesta smerom na Zlaté Piesky a tento predpoklad sa nám následne potvrdil, nakoľko sme z idúceho vozidla zaregistrovali výkrik: "Odvolať Matoviča!" 

Môžete to počuť aj v tomto videu:

Protestujúci sa napokon objavili aj pred budovou Národnej rady SR:

Na sociálnej sieti sa objavil aj takýto plagát, v ktorom boli vymenované dôvody na protest:

Zdroj: FB D.A.K.

​O vyjadrenie k protestnej jazde sme požiadali aj hovorkyňu Krajského riaditeľstva PZ SR v Bratislave Veroniku Martiniakovú, ktorá nám povedala:  "Informáciou o vami uvedenom stretnutí majiteľov motorových vozidiel sme vopred disponovali. Na miesto bolo vyslaných viacero hliadok Policajného zboru, ktorý celý priebeh tohto podujatia monitorovali a postupovali v súlade s ustanoveniami zákona č.171/1993 Z.z. o Policajnom zbore. Na mieste udalosti bola vykonávaná príslušníkmi PZ kontrola na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Zároveň môžeme potvrdiť, že situácia bola na mieste pokojná. Až do času skončenia tohto podujatia hliadky PZ monitorovali jeho priebeh."

 

(ars)

Páčil sa vám článok?