Pri tragickej nehode zahynuli štyria ľudia

8.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Vo štvrtok 20. januára ráno po 6. hodine došlo na Hodonínskej ulici v Lamači k dopravnej nehode, ktorá si vyžiadala štyri ľudské životy.

Vodič autobusu SAD na linke Bratislava - Borinka nezbadal pri pravej krajnici odstavenú Škodu Felicia, začal prudko brzdiť, dostal šmyk a začal sa točiť, následkom čoho sa čelne zrazil s protiidúcou Ladou Kombi, v ktorej sa viezli tri ženy vo veku 44, 49 a 21 rokov a 49-ročný muž. Tri osoby skonali na mieste, najmladšia žena zomrela na následky zranení v nemocnici.

Na tragickej nehode sa podpísal aj zlý stav vozovky a neprispôsobenie jazdy jej stavu. Cesta bola totiž pokrytá ujazdeným snehom, pod ktorým sa nachádzala asi centimetrová ľadová vrstva.

Bratislavský magistrát odmietol zodpovednosť za stav vozovky s tvrdením, že tento úsek medzi Lamačom a Záhorskou Bystricou bol tesne pred tým posypaný soľou. Pre agentúru SITA to uviedol vedúci referátu dispečerskej a pohotovostnej služby oddelenia cestného hospodárstva bratislavského magistrátu Štefan Štefanov s tým, že na mieste nehody sa už deň predtým tvorili v dôsledku vetra snehové jazyky. O štvrtej ráno bol vydaný posledný pokyn na posyp tohto úseku komunikácie, ktorý aj vykonali, uviedol.

Táto tragická nehoda značne znepokojila bratislavskú verejnosť. Tohtoročná zima totiž spôsobila, že mnohé komunikácie, najmä v okrajových častiach mesta, boli aj niekoľko týždňov len ťažko prejazdné, a to aj vinou tých, ktorí sú zodpovední za ich údržbu. Kým v centre mesta sa poľadovicu a snehovú kalamitu darilo zvládať obstojne, v niektorých častiach mesta boj so zimou nezvládli. A to platí nielen o komunikáciách, ktoré sú v správe mestských častí, ale aj tých, ktoré spravuje magistrát.

Zostáva veriť, že lamačská tragédia bude varovaním nielen pre predstaviteľov mesta, ale aj pre bratislavských vodičov, ktorí nie vždy odhadnú možnosti svojho vozidla a vlastné šoférske schopnosti.

(ado)

FOTO - TASR

Páčil sa vám článok?