Nová cesta neumožňuje odbočiť k Tescu

7.12.2006
Páčil sa vám článok?

Doprava na úseku diaľnice D2 pri vstupe do Bratislavy v smere zo Záhoria je presmerovaná na nový úsek dvojprúdovej vozovky, ktorý súvisí s výstavbou tunela Sitiny. Vodiči používajú túto cestu od 26. novembra.

Nová cesta sa odpája od pôvodného úseku diaľnice D2 tesne za čerpacou stanicou OMV vpravo, na Poliankach sa mierne zvažuje a vedie popod nový diaľničný nadjazd, ktorý je tesne pred vstupom do tunela. Vozovka sa končí napojením na Lamačskú cestu. Z obidvoch úsekov diaľnice D2 je momentálne vylúčená doprava, aby mohli stavbári túto vetvu napojiť na tunel.

 

Nová situácia znemožňuje vodičom idúcim po diaľnici od Záhoria odbočiť z Lamačskej cesty vľavo do areálu, v ktorom sa nachádza aj hypermarket Tesco. Dostanú sa tam cez Harmincovu ulicu v Dúbravke, alebo sa až v okolí Patrónky musia otočiť a vrátiť sa späť. Výjazd z tohto areálu na Lamačskú cestu v smere do mesta je zachovaný, ale obmedzený na jeden jazdný pruh.

 

Využiteľný zatiaľ nie je jazdný pruh Lamačskej cesty v smere do mesta od železničnej stanice Lamač. Týmto smerom sa bude dať pohodlne dostať do hypermarketu, no podľa našich informácií nový úsek cesty ešte neotvorili, pretože nie je skolaudovaný.

 

S novou cestou a obmedzeným prístupom pre automobilovú dopravu k nákupnému centru Tesco súvisia aj zmeny v organizácii mestskej hromadnej dopravy. Linky číslo 38, 63 a 505 boli v smere do centra mesta presmerované a od železničnej stanice Lamač jazdia priamo po Lamačskej ceste a rovnako začali od 27. novembra jazdiť aj autobusy číslo 30, 37 a 92.

 

Nová komunikácia súvisí s budovaním príjazdných a obslužných ciest pre osobnú a tranzitnú dopravu. Nedávno bola otvorená nová mostná estakáda, ktorou sa sprístupnila cesta do Dúbravky v oboch smeroch.

 

Projekt súvisiaci s výstavbou tunela Sitiny a nových diaľničných úsekov má spojiť obchvat mesta, odkloniť kamiónovú dopravu a upokojiť dopravu v smere do centra. Tunel a priľahlé stavby by mali dokončiť do konca mája 2007.
Páčil sa vám článok?