Tínedžerka - falošná vodička električky - prelomila mlčanie

8.2.2020
0

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Celé Slovensko so záujmom sleduje bizarný problém, s ktorým zápasí Dopravný podnik Bratislava. Firma totiž na nástenke vystríha svojich vodičov pred tínedžerkou v uniforme DPB. Upozorňuje ich, že dievčina nie je vodičkou DPB a aby sa ňou určite nenechali vystriedať. Hlavná aktérka prípadu doteraz mlčala, no pre Bratislavské noviny prehovorila.

"Toto nie je naša vodička! Dajte si, prosíme, pozor, nekomunikuje s touto osobou,  no najmä neumožňujte jej nástup do kabíny vodiča. Ide o 13- alebo 14-ročnú slečnu, ktorá už bola videná za panelom električky. Nenechajte sa zmiasť a nenechajte sa ňou vystriedať!" píše sa v ozname nad fotografiami dievčiny, ktorý si môžu vodiči prečítať na nástenke. 

Zdroj: abn

Podľa  zdroja Bratislavských novín mala slečna dokonca už odjazdiť jedno celé kolo s električkou X6 ešte v čase, keď končila v Karlovej Vsi na Molecovej. Dopravný podnik to však odmieta. Potvrdil však, že dievčina disponuje originál uniformou DPB a bola videná v kabíne vodiča. Podnik však tvrdí, že vozidlo stálo.

Náš zdroj má iné informácie, ako bolo uvedené v stanovisku podniku. "Šoférovať električku nie je príliš náročné a za panel ju pustili viacerí, väčšinou na konečnej a naozaj vtedy, keď vozidlo stojí (toto nie je v DPB nič výnimočné), to nie je nijako nebezpečné. Niekto z protiidúcich vodičov ju však mal vidieť v meste za panelom, spoznal ju a nahlásil to," prezradil nám.

Nám sa podarilo s dievčinou, ktorá sa preslávila po celom Slovensku, hoci ostala v anonymite, spojiť.

Zaujímalo nás, koľko má reálne rokov, odkiaľ má také výborné vedomosti o doprave, či túži byť vodičkou a či je ochotná potvrdiť, že viezla ľudí v električke.

"Som študentkou školy v Bratislavskom kraji, verejná doprava a fotografovanie patria k mojim dlhoročným záľubám. Zaujímam sa najmä o civilné letectvo, históriu koľajových vozidiel, ich súčasnosť a vízie do budúcnosti nielen na Slovensku, ale aj vo svete. Vzhľadom na túto skutočnosť získavam informácie z rôznych verejne dostupných zdrojov a publikácií," prezradila nám o sebe slečna, ktorá teda ostala vo vyjadreniach stručná.

Samozrejme, zaujímalo nás, či môže potvrdiť, že odjazdila celé kolo s električkou X6. Ak by totiž túto informáciu potvrdila, išlo by naozaj problém, ktorý by v DPB museli radikálne riešiť a konať by zrejme musela i polícia. Samozrejme, zavarila by si i samotná mladá vodička. 

"Tvrdenie ohľadom prevzatia riadenia dráhového vozidla linky X6 po dobu jedného okruhu vyvraciam," povedala nám však slečna.

(ms) 

Páčil sa vám článok?