FOTO: Auto bez vodičky večer blokovalo premávku MHD na Jégeho ulici - ako to vyriešili dispečeri DPB?

23.9.2019

Zdroj: FB DPB

Páčil sa vám článok?

Dispečeri Dopravného podniku Bratislava dostali dnes večer hlásenie od vodiča trolejbusu 207, že pred nim zostalo zablokované auto a nemôže pokračovať v ceste. Okamžite vyrazili na miesto v služobnom aute, ale ukázalo sa, že situácia je trošku komplikovanejšia, než sa na prvý pohľad zdalo...

"Staršia pani vodička pri čakaní na zelenú na chvíľu vystúpila z auta, neuvedomila si však, že kľúče nechala v zapaľovaní a čo čert nechcel, auto sa uzamklo a už sa nevedela dostať späť. Situácia sa stala na najhoršom možnom mieste a Jégého ulica sa stala prakticky neprejazdnou. Auto bolo zabrzdené a nedalo sa ani odtlačiť. Zablokovaným trolejbusom neostávalo nič iné, než čakať. Pani vodička sa medzičasom snažila dovolať svojmu synovi, ktorý mal náhradné kľúče od vozidla. Ten však bol už doma na opačnom konci mesta. Naši dispečeri si však s touto situáciou poradili skutočne originálne. Zistili si jeho adresu a kým sa ten stihol obliecť, už ho čakali pred domom s dispečerským vozidlom. S náhradnými kľúčmi ho v priebehu pár minút odviezli až na miesto mimoriadnosti," opísali kuriózny prípad z dnešného večera administátori facebookovej stránky DPB. 

Zdroj: FB DPB

​"Dopravu sa tak podarilo obnoviť v priebehu 30 minút. Je preto síce potrebné počítať s možnými meškaniami trolejbusov 205 a 207, avšak vďaka našim kolegom Jožovi a Peťovi nie sú meškania dlhšie. Skvelá práca kolegovci, ďakujeme!L dodali pracovníci dopravného podniku. 

(ars) 

Páčil sa vám článok?