FOTO: Pri Štrkoveckom jazere majú zraz vodiči ignorujúci dopravné značky - spoznáte ich podľa papúč!

17.9.2019

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

V uplynulých dňoch došlo k zmene dopravného značenia na Sabinovskej ulici a to v úseku vedúcemu súbežne so Štrkoveckým jazerom. Kým doteraz bola pri vjazde značka Zákaz vjazdu nákladných automobilov, tak od 16.9. bola vymenená za dopravnú značku Zákaz zastavenia. Vodičom, ktorí ju nerešpektovali, dnes mestská polícia dávala na zaparkované autá mechanické zabezpečovacie zariadenia, teda tzv. papuče.

"Niekoľko rokov sa tam dalo celkom dobre parkovať, dobre vedieť," napísal vo svojej reakcii pod fotografiou zverejnenej na facebookovej stránke Ružinov náš každodenný pán Vladimír. Nepríjemne prekvapená bola aj pani Zuzana, podľa ktorej sú tam nové značky sú tam úplne zbytočné. "Komu tam už môže prekážať parkovanie? Nevravím, že vždy je úplne plné parkovisko, ale keď už zbierate takýmto štýlom, tak by bolo vhodné začať niečo robiť práve s tým zdevastovaným, teda rozbitým parkoviskom." 

Zdroj: Google Maps

​Pravdou je, že motoristi radšej odparkovali svoje autá na okraji cesty, než by riskovali jazdu cez parkovisko plné pomerne hlbokých dier.  

Predpokladáme, že majitelia osobných automobilov, ktorí dnes dostali na svoje vozidlá papuče, budú veľmi nepríjemne prekvapení, keď to zistia. A možno aj ľahší o niekoľko desiatok eur, ak sa im príslušníci mestskej polície rozhodnú udeliť pokuty a nebude dávanie papúč v prvých dňoch len preventívne opatrenie.  V každom prípade je cieľom dosiahnuť to, aby viac využívali práve spomínané parkovisko a neodstavili svoje autá na ceste, kde to je po novom zakázané. 

Zdroj: Google Maps

​(ars)

 

Páčil sa vám článok?