Vlak zrazil chodca, priecestia na Ivanskej a Vrakunskej boli neprejazdné

12.9.2019
Cestička pre chodcov na Ivanskej ceste

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

K nešťastnej udalosti došlo dnes večer na koľajniciach v bratislavskom Ružinove, kde vlak zachytil chodca. V dôsledku nehody boli načas odklonené niektoré linky MHD, železničné priecestia na Ivanskej a Vrakunskej ceste však boli neprejazdné aj pre osobné automobily.

V súčasnosti už je doprava obnovená, no po zrážke po ôsmej večer museli presmerovať aj niektoré linky MHD. "Z dôvodu zrážky vlaku s chodcom odkláňame linky 61, 67, 78 a 87. Priecestia sú neprejazdné aj pre automobilovú dopravu. Linka 61 premávala do cca. 21.10 hod. obojsmerne po Rožňavskej a Galvaniho.," informoval po pol deviatej večer DPB. 

Po deviatej večer už obnovili premávku cez priecestie na Ivanskej, no Vrakunská ostávala uzavretá a linky 67, 78 a 87 premávali obojsmerne cez Gagarinovu, Tomášikovu a Ružinovskú. Zastávky na Vrakunskej  neobsluhovali. V súčasnosti sa už doprava obnovila.

A čo sa vlastne stalo? Na týchto miestach chodci často prechádzajú cez koľajnice aj mimo priechodu, navyše ani na priechode nie sú osadené závory. Podľa doterajších informácií rušňovlak zachytil chodca práve medzi priecestiami Vrakunská a Ivanská (teda nie na priecestí, ale priamo na koľajniciach, kadiaľ je zákaz prechádzať). Chodca odviezla sanitka a zrážku pravdepodobne prežil.

(ms)

Páčil sa vám článok?