Zabudlo mesto informovať občanov o tom, že nebudú premávať trolejbusy na Dolné hony?

28.8.2019
Gagarinova

Zdroj: zvladneme.to

Páčil sa vám článok?

Starosta Vrakune Martin Kuruc mal dnes od skorého rána desiatky telefonátov od nespokojných obyvateľov mestskej časti, ktorí sa ocitli v obrovských zápchach a kolónach v súvislosti s veľkými rekonštrukčnými prácami na Gagarinovej ulici. Dopravnú situáciu ešte viac skomplikuje fakt, že od zajtra nebudú smerom na Dolné hony premávať trolejbusy. Ľudia sú nahnevaní, že ich magistrát o týchto obmedzeniach včas neinformoval...

"Milí Vrakunčania, od dnešného dňa prebiehajú veľké rekonštrukčné práce na Gagarinovej ulici a s tým sú spojené od skorého rána neskutočné zápchy ako aj od zajtra 29.8.2019 - štvrtok výluka trolejbusom do a z Vrakune. Rekonštrukčné práce realizuje dodávateľ na základe zmluvy s Magistrátom hlavného mesta. Nakoľko od rána som dostal veľa mailov a telefonátov komunikujem nepretržite so zástupcami Magistrátu, ktorí sú zodpovední za realizáciu predmetnej stavby (svetelnej križovatky), aby sa priepustnosť premávky snažili čo najrýchlejšie vyriešiť ako aj za pomoci polície, ktorá by na danom mieste dopravu regulovala," napísal dnes predpoludním na sociálnu sieť starosta Vrakune Martin Kuruc. V následnej diskusii sa objavili desiatky príspevkov nielen od obyvateľov Vrakune, ale aj iných častí Bratislavy, ktorí boli veľmi rozhorčení, keďže im dnešná cesta do práce trvala aj dve hodiny. Vrakunský starosta tlmočil ich hnev, prosby a pripomienky vedeniu mesta, ktoré začalo vzniknutú situáciu promptne riešiť...

Stanovisko magistrátu zverejnil popoludní aj primátor Bratislavy Matúš Vallo aj prostredníctvom sociálnej siete. Píše sa v ňom: "Práce na vozovke na Ulici svornosti prebiehajú už dlhší čas. Zriaďujeme na nej bus pruh, ktorý prispeje k plynulejšej a rýchlejšej MHD v tomto úseku. Súčasťou prác je aj oprava asfaltového povrchu vozovky na križovatke Ulica svornosti/Popradská. Stavebné práce mali začať dnes v noci a ukončené budú v nedeľu 1. septembra vo večerných hodinách tak, aby sa už v prvý poprázdninový deň v tomto úseku mohlo jazdiť bez dopravných obmedzení.

Vzhľadom na nepriaznivú víkendovú predpoveď počasia začal zhotoviteľ bez nášho súhlasu stavebné práce skôr už v čase rannej dopravnej špičky. Obmedzenie dopravy skomplikovalo dopravnú situáciu v tejto časti Bratislavy, a preto sme pristúpili k dočasnému pozastaveniu stavby. Práce tak budú pokračovať podľa pôvodného plánu, t.j. oddnes večer 19:00 hod. 28. augusta. Za vzniknuté komplikácie sa vodičom, ktorí dopoludnia v tomto úseku prechádzali, ospravedlňujeme.

Dopravné obmedzenia súvisiace s preasfaltovaním stredu križovatky budú rozsiahle, a neodporúčame preto radšej až do nedele večera používať na cestu do centra mesta Gagarinovu, ale Slovnaftskú ulicu. Cieľom prestavby križovatky je okrem samotného skvalitnenia povrchu vozovky a obnovy dopravného značenia na nej najmä zlepšenie preferencie MHD, ktorá pomôže skrátiť cestu verejnou dopravou do Vrakune a Podunajských Biskupíc.

Zdroj: TASR

​Do nedele 1. septembra bude kvôli týmto prácam aj vylúčená premávka trolejbusov na Dolné hony. Linky 201 a 202 budú premávať len po zastávku Cintorín Vrakuňa, kde bude zriadené výstupište pred cintorínom. Náhradná autobusová linka X71 bude premávať s trasou Cintorín Vrakuňa – Čiližská a autobusy budú zastavovať na všetkých zastávkach liniek 201 a 202." 

Faktom je, že ani na webe Dopravného podniku Bratislava sme tieto aktuálne informácie nenašli. Na hlavnej stránke ešte aj dnes figurovala stará správa o posilnenej doprave na hudobný festival Uprising či dožinky vo Vajnoroch, ktoré boli cez víkend, prípadne informácia o tom, že aj počas zajtrajšieho štátneho sviatku výročia SNP budú jazdiť do rakúskeho Hainburgu linky č. 901, ktoré budú zastavovať nakupovaniachtivým Bratislavčanom pred obchodnými centrami.        

(ars)

Páčil sa vám článok?