FOTO: Do Karlovej Vsi znova nejazdia električky, na Molecovej sa opäť jedna vykoľajila

2.8.2019
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Už druhýkrát v priebehu dneška prestali do Karlovej Vsi premávať električky. Najnovšie je dôvodom vykoľajenie jednej z nich (na fotografii) na Molecovej. Výluka trvala celé hodiny. Pre poškodenie trolejového vedenia a zberača bols zastavená električková doprava do Karlovej Vsi aj doobeda, na chvíľu ju obnovili.

"Došlo k ďalšej mimoriadnej udalosti na Molecovej, kde sa, žiaľ, opäť vykoľajila električka. Prevádzka do Karlovej Vsi je opäť zastavená," informoval na sociálnej sieti DPB. .

"K vykoľajeniu električky došlo nesprávnou manipuláciou vodičky," prezradila prebbanoviny.sk hovorkyňa DPB Adriana Volfová. 

Vykoľajená električka na Molecovej:

Zdroj: ms

"Nakoľko je vykoľajenie vážne, obnovenie dopravy očakávame až o niekoľko hodín," informoval ešte DPB. 

Aktuálne už električky jazdia, viac sa dočítate tu:

Električky X6 premávajú okružnou trasou Chatam Sófer - Most SNP - Šafárikovo nám. - Námestie SNP - tunel - Chatam Sófer

Autobusy X5 predĺžiliz Dúbravky a Karlovej Vsi až pod Most SNP. Okrem toho budú premávať vložené autobusy v úseku Molecova - Most SNP. "Aktuálne zháňame voľné vozidlá," informoval DPB. 

Prestup medzi električkami X6 a autobusmi X5 je možný na mimoriadnej zastávke Chatam Sófer hneď pred východom z tunela.

Vykoľajená električka na Molecovej:

Zdroj: ms

​Na Molecovej sa električka vykoľajila i včera, písali sme o tom tu:

​Takto sme informovali o rannej výluke:

​"Autobusy X5 sú predĺžené z Dúbravky a Karlovej Vsi až pod Most SNP. Zabezpečujeme naň všetky voľné vozidlá a postupne pridávame ďalšie autobusy. Napriek tomu prosím počítajte s meškaním. Interval autobusov by nemal byť vyšší ako 10 min," informoval Dopravný podnik Bratislava na sociálnej sieti ešte po rannej výluke. 

Autobus X5 chodí až po Most SNP:

Zdroj: DPB

"Nakoľko očakávame, že autobusy budú jazdiť veľmi plné, cestujúcim z Dlhých dielov odporúčame prestúpiť z trolejbusov na Molecovej na autobusy 29, ktoré premávajú zo zastávky Vodárenské múzeum. Pokiaľ by kapacita autobusov X5 veľmi nepostačovala, uvažujeme nad operatívnym odkloňovaním autobusu 29 priamo cez zastávku Molecova, kde by vypomáhal autobusom náhradnej dopravy," informuje ešte DPB.

Podľa našich informácií prvú dnešnú výluku spôsobil vodič električky, ktorý mal pokračovať z Molecovej po koľajniciach ďalej smerom na Dúbravku a strhol za sebou vedenie. "Poškodenie trolejového vedenia spôsobil vodič nesprávnou manipuláciou," vyjadrila sa nám k tejto informácii hovorkyňa DPB Adriana Volfová.


Električky X6 premávajú okružnou trasou Námestie SNP - tunel - Chatam Sófer - Most SNP - Šafárikovo námestie - Námestie SNP.
Obnovenie dopravy sa predpokladá až okolo obeda.

(ms)

Páčil sa vám článok?