DPB posilní spoje električky č.3, zriadi i nové zastávky v Karlovej Vsi a pred kúpaliskom v Lamači

12.7.2019

Zdroj: Milina Strihovská

Páčil sa vám článok?

Električka č. 3 bude mať počas pracovných dní v období letných prázdnin posilnené ranné spoje. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojej stránke. Upozorňuje aj na nové dočasné zastávky.

"Zvýšenie prepravných kapacít na električkovej linke č. 3 sa bude týkať spojov premávajúcich v čase od 6.30 do 8.30 h na trase medzi ŽST Vinohrady a Námestím SNP a úseku od zastávky Blumentál po ŽST Vinohrady," spresnila hovorkyňa DPB Adriana Volfová. "Na obdobie školského roka pripravujeme posilnenie spojov počas celého dňa," dodala.

Od pondelka 15. júla bude taktiež zriadená nová zastávka "Jurigovo nám." v smere do Dúbravky pre linku X5 na Karloveskej ulici pri poliklinike v pripájacom pruhu od Líščieho údolia. "Zastávku zriaďujeme s cieľom zlepšenia dostupnosti autobusovej linky náhradnej dopravy X5 pre pacientov z polikliniky,“ ozrejmila hovorkyňa.

Ďalšou novinkou od 15. júla bude jednosmerná zastávka na znamenie "Kúpalisko Lamač“ pre linky č. 30 a 130 na Ulici Pod násypom. Umiestnená bude na strane kúpaliska pred jeho vstupom. "Na linku č. 30 možno na tejto zastávke nastúpiť pri jazde do Lamača a rovnako aj opačným smerom pod Most SNP. Linka č. 130 bude na zastávke stáť len v smere na Patrónku," dodala Volfová.

(TASR)

Páčil sa vám článok?