Cestujúci v autobuse linky č. 61 mali strach o život! Hrozila im zrážka s vlakom?

11.7.2019

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

V bratislavskej MHD sa včera odohrala dramatická situácia a to na dosť nebezpečnom mieste – železničnom priecestí medzi Trnavskou ulicou a Ivanskou cestou. Autobus zostal stáť na koľajniciach a vystrašení ľudia v zúfalstve kričali na vodiča, keď videli blížiaci sa vlak!

„Chcem aby sa ľudia dozvedeli o možnej tragédii a šialenom vodičovi našej bratislavskej MHD. V Stredu 10.7 sme išli linkou č. 61 z Hlavnej stanice smerom na letisko. Tento autobus mal evidenčné číslo 4908 a išlo o spoj, ktorý odchádzal z Hlavnej stanice v čase o 12:07 a celý hrôzostrašný incident sa stal v čase okolo 12:30 hod,“ napísal na facebookovú stránku jeden z cestujúcich, ktorý sa nachádzal v spomínanom vozidle. „Za Martinským cintorínom, kde sa prechádza cez železničné koľaje, bola veľká kolóna áut. Aj napriek tomu však vodič autobusu vošiel na priecestie. Keď bol autobus celý na priecestí, začala svietiť signalizácia upozorňujúca na príchod vlaku, ktorú vodič nemal šancu vidieť. Našťastie sme si to s niekoľkými cestujúcimi všimli a kričali sme na vodiča, že prichádza vlak,“ pokračuje pán, podľa ktorého sa vodič odmietal pohnúť ďalej alebo otvoriť dvere, aby ľudia mohli povyskakovať.

Zdroj: abn

​V roku 2009 došlo presne na tom istom železničnom priecestí k zrážke autobusu s vlakom...

„Na náš krik nijako nereagoval, autobus stále stál na priecestí a vlak sa k nám nezadržiteľne blížil a rušeň trúbil. Vtedy už od strachu kričali asi všetci cestujúci v autobuse, keď sa vodič s busom konečne pohol dopredu, ale boli to len sekundy predtým, než k nám dorazil vlak. Keďže sme sedeli na konci autobusu, môžem potvrdiť, že sme sa s vlakom minuli ani nie o 50 cm, nakoľko autobus z koľajiska neodišiel úplne. Bolo nás vo vozidle minimálne 50 ľudí, z toho aj väčšie  množstvo detí tešiacich sa na prázdniny a dovolenky. Je neskutočné ako vodič hazardoval s toľkými životmi. Už sme napísali DPB aj oficiálnu sťažnosť. Avšak políciu v tom šoku asi nikto nevolal. Naozaj nám išlo o životy a to bolo asi posledné, na čo sme mysleli,“ uzatvára dych berúci zážitok cestujúci.

O stanovisko k tomuto prípadu sme požiadali aj hovorkyňu Dopravného podniku Bratislava  Adrianu Volfovú, ktorá nám napísala:  „DPB, a.s. ihneď predvolal vodiča na vypočutie. Nakoľko sa vozidlá pred ním pomalou jazdou posúvali vpred, vodič vošiel na železničné priecestie v čase, keď mal signál voľno. Kolóna však pred ním náhle zastavila a so zadnou časťou vozidla vodič ostal stáť na železničnom priecestí a v tom momente už začalo blikať červené striedavé prerušované svetlo železničného zabezpečovacieho zariadenia. Vodič to okamžite zaregistroval, aj ohlasy cestujúcich a na vzniknutú situáciu ihneď reagoval a opustil priestor železničného priecestia vyhnutím sa do pravej strany na krajnicu.“

Zdroj: FB DPB

​„Vodič sa cestujúcim na nasledujúcej zastávke ospravedlnil a svoje konanie oľutoval. Všetci vodiči sú poučení a upozornení, aby dodržiavali zákon o cestnej premávke o zákaze vstupu vozidla na železničné priecestie a prejazd, pokiaľ nie sú dostatočne presvedčení o tom, že môžu bezpečne s vozidlom prejsť daným úsekom. Vodič pracuje v DPB, a.s. 13 rokov, výkon práce a správanie vodiča je počas jeho pôsobenia v podniku bezproblémové, podnik na neho neeviduje žiadne sťažnosti,“ dodala Volfová.

(ars)

Páčil sa vám článok?