Pri Dunaji pribudol ďalší kus cyklotrasy

30.11.2006
Páčil sa vám článok?

Nová časť cyklisticko-turistického chodníka, ktorá je pokračovaním nedávno otvorenej Karloveskej promenády, slúži od utorka 28. novembra verejnosti. Chodník sa začína premostením Čierneho potoka a je dlhý asi 1,7 kilometra.

Investorom stavby je mestská organizácia Správa telovýchovných a rekreačných zariadení Bratislavy. Podľa informácií Kataríny Szabovej zo STaRZ je súčasťou cyklotrasy most vybudovaný cez tzv. Čierny potok. Od neho pokračuje trasa ďalej pred areál a do areálu Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, ktorá na určitých miestach poskytla svoje pozemky mestu, aby sa nenarušil miestny biotop, ktorý má európsky význam. Cyklotrasa podľa K. Szabovej pokračuje na novom chodníku pri Devínskej ceste a na rozšírenom a obnovenom povrchu chodníka takisto pri Devínskej ceste. Trasa cyklotrasy sa končí pred vjazdom do areálu vodného zdroja na most ostrova Sihoť.

Náklady na cyklotrasu sú 5,8 milióna korún vrátane postaveného mosta cez potok. Chodník sa napája a plynule prechádza na Most Lafranconi, ktorý umožňuje prechod cyklistom do susedného Rakúska po pravobrežnej hrádzi Dunaja. Ide o tzv. medzinárodnú dunajskú cyklistickú trasu, ktorá nás spája s Rakúskom, respektíve smerom na juh s Maďarskom, dodala K. Szabová.

Ide o pokračovanie cyklotrasy Východná radiála - Malý Dunaj, ktorá vedie pozdĺž Malého Dunaja. Po dokončení vznikne trasa dlhá asi 4200 metrov, ktorá bude napojená na ďalšiu trasu pripravovanú v rámci rekonštrukcie križovatky Hradská - Ráztočná - Podunajská - Dvojkrížna. Pridelené prostriedky na tento rok pokryjú náklady na vybudovanie asi 30 percent projektovanej trasy Východnej radiály. Budovanie cyklotrás vedenie mesta zaradilo do svojho programu priorít a rozvoja na roky 2004 - 2006, pričom na ne vyčlenilo 16,2 milióna korún.

Páčil sa vám článok?