FOTO: Na Račianskej sa zrazili dve električky, hlásia zranených

5.6.2019
0

Zdroj: FB Priatelia Rače

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ V Bratislave na Račianskej ulici, pri budove Výskumného ústavu zváračského, sa v stredu popoludní zrazili električky. Pri nehode sa zranili viacerí cestujúci, jedna mamička nám porozprávala detaily.

Pri nehode sa zranili dvaja cestujúci. Vodiči sú bez zranení. Potvrdila to hovorkyňa Dopravného podniku Bratislavy (DPB) Adriana Volfová, s tým, že na mieste bola polícia, záchranári i dispečing DPB. Do mestskej časti Rača  nepremávali električky liniek 3, 5 a 7.

"Približne o 15.36 h sa stala vzájomná dopravná nehoda dvoch električiek na Račianskej ulici v smere do centra. Dispečing DPB okamžite vyslal na miesto hliadku dispečerov a zabezpečil príchod polície, zdravotníckych záchranárov a tiež náhradnú autobusovú dopravu v úseku Blumentál - vozovňa Krasňany a späť," povedalaVolfová. 

Zdroj: FB Priatelia Rače

Ako nám však prezradila jedna z cestujúcich, bolo to oveľa vážnejšie. Dve ženy odviezla sanitka, ale zranených bolo viac. Ona sama išla s dcérou na Kramáre taxíkom a viezli ďalšiu paniu, ktorá si sťažovala na bolesť na hrudnej kosti. "Nečakala som na záchranku, išla som taxíkom na Kramáre.Dcérka vrazila krkom do madla sedadla pred sebou a strašne kričala, že ju to bolí. Pozrel ju chirurg. Viacerí vrátane mňa mali poobíjané kolená, ledva chodím," prezradila nám cestujúca Katka.

Nehoda je momentálne v štádiu riešenia. DPB na svojom webe informuje, že električky liniek 3, 5 a 7 medzi Blumentálom a vozovňou Krasňany nepremávali. V tomto úseku jazdila náhradná autobusová doprava.

Zdroj: Milina Strihovská

Zdroj: Milina Strihovská

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová potvrdila, že na základe výzvy na tiesňovú linku 155 vyslali záchranárov k dvom zraneným ženám. "Našťastie, neutrpeli vážne poranenia a záchranári ich po ošetreni previezli do nemocnice," uviedla.

Zdroj: Milina Strihovská

(TASR)

Páčil sa vám článok?