MHD: Dopravný podnik mení cestovné poriadky, električky vás odvezú rýchlejšie

23.5.2019
0

Zdroj: DPB

Páčil sa vám článok?

Od pondelka 27. mája dôjde k zmenám v cestovných poriadkoch električiek a trolejbusov. Zmeny sa týkajú jazdných dôb vozidiel, rovnomernejšieho nasadenia nízkopodlažných električiek do premávky MHD a taktiež aj rovnomernejšieho rozostupu spojov na radiálach a v centre mesta.

Ako nás informoval hovorkyňa Dopravného podniku Adriana Volfová, cieľom zmien je prispieť k skvalitneniu služieb cestujúcej verejnosti. DPB upravil na základe analýzy dát jazdné doby električkových a trolejbusových liniek. Pri električkách sa zohľadňovali prijaté opatrenia v oblasti zlepšenia preferencie pre vozidlá MHD na svetelných križovatkách, napríklad v úseku Slovanet – Saleziáni, Račianske mýto – Ursínyho či STU – Úrad vlády SR. Električková doprava sa tak zrýchli v priemere o jednu minútu na Ružinovskej a Račianskej radiále, ako aj na električkovej trati na Hlavnú stanicu.

Pri trolejbusoch sa vyhodnocoval buspruh na Gagarinovej ulici a takisto aj nepriaznivá dopravná situácia na Svätoplukovej a Záhradníckej , pričom DPB upravil jazdné doby a cestovné poriadky trolejbusových liniek č. 201, 202 a 212.

DPB zabezpečil aj rovnomernejšie nasadenie nízkopodlažných električiek na všetkých radiálach. Celotýždenne budú kompletne nízkopodlažné linky č. 1, 3 a 9, na linke č. 4 bude garantovaná celá výprava nízkopodlažných vozidiel počas víkendov.

"Úpravou cestovných poriadkov električkových liniek sa tiež zabezpečí rovnomernejší časový rozostup medzi spojmi na všetkých radiálach, ale aj v centre mesta, čím sa predpokladá dosiahnutie menšieho zhlukovania vozidiel na tratiach, čo v konečnom dôsledku prispeje k väčšiemu komfortu cestujúcej verejnosti," uvádza DPB.

(ms)

Páčil sa vám článok?