FOTO: DPB testuje nový typ autobusu - premávať po meste bude bezplatne

14.5.2019
0

Zdroj: FB DPB

Páčil sa vám článok?

Od 15. mája 2019 až do 10. júna 2019 bude Dopravný podnik Bratislava testovať nový typ 18-metrového autobusu. Pôjde o nízkopodlažný, plne klimatizovaný autobus typu SOR NS 18, ktorý bude jazdiť na rôznych linkách a dobrou správou je, že všetkých cestujúcich vozí úplne zadarmo.

"Nové vozidlo budeme testovať na linke H (kyvadlová doprava pre záchytné parkovisko Technická – bývalý areál Technických služieb v rámci MSĽH 2019) a na linke č.61. V prípade ďalšieho odskúšania ho nasadíme aj na iné linky. Autobus bude jazdiť pre cestujúcu verejnosť zadarmo. Jeho testovaním chceme overiť skutočné prevádzkové parametre," informoval DPB. 

Zdroj: FB DPB

Autobus typu SOR NS 18 je nízkopodlažný, plne klimatizovaný s dôrazom na zvýšený komfort cestujúcej verejnosti aj vodiča. Dieselové vozidlo má dĺžku 18,75 metra a disponuje modernými informačnými systémami nielen v kabíne vodiča, ale aj v interiéri vozidla pre cestujúcich, výnimkou už nie sú ani USB nabíjačky. Autobus poháňa motor s emisnou normou Euro 6 s výkonom 243 kW.

Takto vyzerá jeho interiér:

Zdroj: FB DPB
Zdroj: DPB

​A takto exteriér:

Zdroj: DPB

Zdroj: DPB

​(ts)

Páčil sa vám článok?