Z ulíc by mali parkovacie kolíky zmiznúť

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Vybudovaním podzemných garáží pod Hviezdoslavovým námestím a Námes­tím SNP pominú dôvody na prenájom pouličných parkovacích miest a ich kolíkovanie. Uviedol to starosta Sta­ré­ho Mesta Andrej Ďurkovský, podľa ktorého vybudovanie podzemných parkovacích miest so sebou prinesie odstránenie „parkovacích kolíkov“.

Po rozšírení možností parkovania v podzemí totiž nebude dôvod na to, aby boli solventnejším motoristom prenajímané parkovacie boxy na uliciach Starého Mesta.

„V budúcnosti by sme chceli takéto kolíkovanie parkovacích miest z centra odstrániť. Po vybudovaní podzemných garáží chceme naplno uplatniť filozofiu bezkolíkového parkovania. Cez deň, keď ulice Starého mesta opustia obyvatelia týchto ulíc, tu môžu parkovať návštevníci mesta ľudia pracujúci v centre,“ uviedol Andrej Ďurkovský.

V súčasnosti je totiž takmer pravidlom, že zaplatené a vykolíkované parkovacie miesta sú často neobsadené a nikto ich nemôže využiť. To je podľa starostu Starého Mesta A. Ďurkovského jeden z problémov, ktorý chcú v tejto mestskej časti zmeniť a vyriešiť.

(pol)

Páčil sa vám článok?