FOTO: Vodič pri OD Saratov nechal svoje auto odparkované priamo na "zebre"...

18.4.2019

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Tomu sa povie bezohľadnosť. V blízkosti Obchodného domu Saratov nechal vodič svoje osobné motorové vozidlo zaparkované priamo na vyznačenom priechode pre chodcov. Ľudia ho museli obchádzať!

Tento priechod pre chodcov sa nachádza na súbežnej ulici s hlavnou Saratovskou neďaleko obchodného centra. Fotografia bola urobená v stredu 17. apríla 2019 o 9.45 hod. ráno, takže nie je vylúčené, že majiteľ osobného automobilu ho odstavil priamo na priechod pre chodcov v noci preto, že si "zebru" nevšimol alebo skrátka už nemal nikde inde voľné miesto. Aj tak je to však od neho dosť bezohľadné, že blokuje takmer celý priechod a ľudia musia jeho auto obchádzať. Našťastie ide o obytnú zónu, v ktorej je znížená maximálna rýchlosť na 20 km za hodinu, takže hádam nehrozí, aby tu niekto utrpel po zrážke vážny úraz, hoci na druhej strane zaparkovaný automobil značne zakrýva výhľad chodcov, ktorí chcú cez cestu prejsť.   

Zdroj: FB M.D.B.

Vodič je povinný nechať medzi priechodom pre chodcov medzeru 5 metrov, aby peším neznemožnil výhľad na cestu. Metská polícia zvykne dosť často dávať na autá, ktoré túto vzdialenosť nedodržia, technické blokovacie zariadenia - tzv. papuče, prípadne ich nechá rovno odtiahnuť. Majiteľ tohto auta mal šťastie, že sa akémukoľvek postihu v tomto prípade vyhol. Trochu nepríjemnosti a blokovú pokutu by si totiž za svoju arogantnosť určite zaslúžil...  

(ars)

Páčil sa vám článok?