Začala sa výluka na železničnom úseku medzi odbočkou Vinohrady a Bratislava - Rača

6.4.2019
Sviatočné vlaky do košíc sú už takmer obsadené - Vlak cestujuci
Páčil sa vám článok?

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú v dňoch 6. až 14. apríla 2019, realizovať rekonštrukčné práce na železničnej trati v úseku Odbočka Vinohrady – Bratislava-Rača. Preto sa treba pripraviť na výluku v tomto úseku a s ňou súvisiace meškania vlakov...

V rámci tejto výluky v uvedenom úseku zrealizuje rekonštrukcia železničného zvršku koľaje číslo 1. Práce budú zahŕňať prečistenie štrkového lôžka v celom profile strojne, s následnou výmenou koľajového roštu na drevených podvaloch za nové koľajové polia na betónových podvaloch a inventárnych koľajniciach. Po úprave geometrickej polohy koľaje budú inventárne koľajnice vymenené za nové koľajnicové pásy a zriadená bezstyková koľaj.
Realizáciu prác vykonajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami za účasti zmluvného partnera TSS Grade a. s., ktorý zabezpečuje výkony vybratých mechanizmov.

Počas výluky môže dôjsť k miernemu meškaniu vlakov. Vzhľadom na to, že ide o dvojkoľajný úsek, doprava sa bude zabezpečovať po prevádzkovanej koľaji. "ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach," uviedol David Bozsaky z komunikačného oddelenie ŽSR.

(ts)

Páčil sa vám článok?