Nezvyčajná nehoda na stanici Bratislava - Vinohrady: Muž skončil s krvavým zranením, vlaky meškali

12.2.2019
0
Nehoda - Bratislava - Vinohrady

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Pomerne zriedkavú nehodu zažili dnes cestujúci, ktorí sa presúvali vlakom na bratislavskú Hlavnú stanicu.

"Cestovala som z návštevy od sestry z Pezinka na Hlavnú stanicu, keď nám vo Vinohradoch oznámili, že pre nehodu budeme meškať. Vzápätí som vonku uvidela v krvi muža, aj asfalt na peróne bol krvavý. Najskôr sme si mysleli, že ho zachytil vlak, prípadne že sa pod vozeň hodil," priblížila nám situáciu Barbora, ktorá cestovala rýchlikom REx 1736 Karpaty, ktorý išiel do Bratislavy z Trenčína.

"A tak sme vystúpili z vlaku a museli presadať, do práce budem určite meškať," vysvetlila Barbora. Následne sa však ukázalo, že všetko bolo trochu inak, muža vlak nezrazil. Pán (na úvodnej fotografii sedí po ošetrení na lavičke a drží si hlavu, pri ňom sú sprievodca a sprievodkyňa z vlaku) sa totiž zranil, keď chcel nastúpiť do spomínaného rýchlika. Ako vidno na fotografiách, nástupište vo Vinohradoch má značne rozbitý povrch a cestujúci jednoducho zakopol, spadol a skončil zranený na zemi. "Bol celý od krvi, zodvihli ho, poutierali, museli prísť záchranári, celé to spisovali aj so sprievodcom z vlaku," dodala Barbora.

Asfalt, na ktorom muž spadol:

Zdroj: nc

"V čase o 8.20 h na zastávke Bratislava-Vinohrady došlo pri nastupovaní do vlaku REX 1736 k pádu a zraneniu cestujúceho. Vlakvedúcim privolaná RZP, ktorá cestujúceho zobrala na ošetrenie do nemocnice. Z uvedeného dôvodu došlo k meškaniu vlaku REX 1736 - 18 minút," povedal nám o prípade Dávid Bozsaky z odboru komunikácie generálneho riaditeľstva ŽSR.

(nc, ms)

Páčil sa vám článok?