Cestovanie verejnou dopravou bude výhodnejšie

7.1.2019
Integruje sa bratislavská verejná doprava, alebo sa integrujú vodiči? - bid_oznacovac3
Páčil sa vám článok?

Cestovanie verejnou dopravou po Bratislave a Bratislavskom kraji by malo byť výhodnejšie. Cestujúci, ktorí si kúpia lístky v mobilnej aplikácii IDS BK a zaplatia ich prostredníctvom aplikácie Masterpass, ušetria pri každom nákupe 0,20 eur.

"Mobilnú aplikáciu IDS BK, prostredníctvom ktorej si môžu cestujúci naplánovať cestu a zakúpiť cestovné lístky, si stiahli už tisícky zákazníkov. Aby sme verejnú dopravu urobili ešte atraktívnejšiu a cestujúcim zjednodušili kúpu lístkov v našej aplikácii, v závere roka sme spustili možnosť platby za lístky prostredníctvom aplikácie Masterpass. Cestujúci môžu navyše teraz pri každej platbe prostredníctvom aplikácie Masterpass ušetriť 0,20 €," uviedla generálna riaditeľka Bratislavskej integrovanej dopravy Zuzana Horčíková.

Na získanie zľavy je potrebné aby si cestujúci stiahli aplikáciu IDS BK a zároveň aj aplikáciu Masterpass AT CZ SK. Zľava 0,20 € platí vždy na jednu transakciu Masterpass a nie je nutné o ňu žiadať. Uplatní sa automaticky pri nákupe cestovného lístka. Ak si budú cestujúci nakupovať lístky po jednom, získajú zľavu 0,20 € na každý z nich. V prípade, že si kúpia viac lístkov na jeden nákup, získajú zľavu 0,20 € na celý nákup. Zľavu pri platbe za cestovné lístky poskytuje na základe uzatvorenej zmluvy s Bratislavskou integrovanou dopravou, a. s. spoločnosť Mastercard.

„Nová mobilná aplikácia IDS BK zjednoduší život cestujúcim v Bratislave a jej okolí. Vďaka integrácii s mobilnou peňaženkou Masterpass sa urýchli a maximálne zjednoduší proces platby. Navyše cestujúci získava odmenu vo forme okamžitej zľavy vo výške 0,20 € za každú Masterpass transakciu. Zákazník len potvrdí platbu vo svojej Masterpass peňaženke,“ povedal Richard Walitza, riaditeľ pre digitálne riešenia a inovácie Mastercard pre Slovensko, ČR a Rakúsko.

Aplikácia IDS BK si získava medzi cestujúcimi čoraz väčšiu obľubu. Okrem vyhľadávania cestovných poriadkov a plánovania trasy, ju ľudia využívajú aj na nákup cestovných lístkov. Len v decembri minulého roka bolo prostredníctvom aplikácie IDS BK predaných spolu 37 657 cestovných lístkov na všetky typy mestskej hromadnej dopravy, prímestskej autobusovej či regionálnej železničnej dopravy. Spomedzi nich bolo 225 lístkov celodenných či 134 lístkov na prepravu batožiny.

Do IDS BK sú v súčasnosti zapojení 4 dopravcovia: Železničná spoločnosť Slovensko, a. s., Dopravný podnik Bratislava, a. s., Slovak Lines, a. s. a RegioJet, a. s. S cestovnými lístkami IDS BK je vďaka tomu možné na cestovanie v Bratislave a Bratislavskom kraji využívať vybrané vlaky ako aj linky MHD a regionálne autobusové linky začlenené do IDS BK.

(TS)

Páčil sa vám článok?