Dopravné peklo: Doprava v Bratislave je paralyzovaná, tvoria sa rozsiahle kolóny

20.12.2018
Sneh v Bratislave

Zdroj: KH

Páčil sa vám článok?

Husté sneženie spôsobuje v Bratislave veľké problémy v doprave. V platnosti je aj výstraha Slovenského hydrometeorologického ústavu pred poľadovicou. V hlavnom meste sa tvoria kolóny, nehody a MHD je obmedzená. Situáciu sledujeme online.

Okrem snehu dopravu výrazne komplikujú aj viaceré nehody. Ako informuje Zelená vlna RTVS, na Prievozskej pred križovatkou s Miletičovou sa zrazili dve autá, ďalšia nehoda je na Jaskovom rade v smere na Kramáre, na Kollárovom námestí smerom na Hodžovo pre nezjadnosť nepremávajú trolejbusy a stoja už aj na Mickiewiczovej. "V celej Bratislave sú zasnežené cesty a v širšom centre mesta preto aj kolóny vo všetkých smeroch; cestári sú v meste, no taktiež stoja v kolónach," uvádza Zelená vlna.

Ako nám hlásil jeden z vodičov, od železničného priecestia pri Ivanskej ceste mu trvalo 30 minút, kým sa dostal k Martinskému cintorínu vzdialenému možno pár stoviek metrov. Následne sa radšej otočil.

Zdroj: FB Oliver O.

Katastrofická situácia sa dotkla aj MHD. Celomestské meškanie je do 30 minút, informovala nás hovorkyňa Dopravného podniku Adriana Volfová: "Dispečing DPB, a.s. zaznamenáva z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok problémy s autobusovou dopravou v Lamači, linky sú operatívne odklonené a premávajú po Hodonínsku ulicu. Problémy sú aj s trolejbusovou dopravou na Kollárovom námestí, linky sú tiež operatívne odklonené." Okrem toho nepremáva linka č. 43 do Lesoparku.

Aktualizácia: Aktuálne Meškanie MHD je od 10 do 50 min. Všetky linky premávajú. Od 13:40 obnovená premávka linky č. 43 na konečnú Lesopark. Od 13:20 obnovená premávka trolejbusov liniek č. 202, 207 a 212 po svojich pôvodných trasách. Od 12:57 obnovená premávka autobusov linky č. 63 do Lamača.

Z dôvodu zhoršených poveternostných podmienok premávajú linky MHD nasledovne. Trolejbusové linky č. 202, 207 a 212 smer Hodžovo nám. premávajú odklonom nasledovne: Linka 202 zo Záhradníckej odbočí vpravo na Karadžičovu, Legionársku, Šancovú, Pražskú na Konečnú Prokopa Veľkého.

Od 11:04 Linka č. 207 smer ŽST Železná studienka odbočí vpravo zo Záhradníckej na Karadžičovu, Legionársku, Šancovú, Pražskú, Hroboňovu a od zastávky Lovinského na svoju trasu. Linka č. 212 smer ŽST Železná studienka odbočí vpravo zo Záhradníckej na Karadžičovu, Legionársku, Šancovú, Pražskú a od zastávky Sokolská na svoju trasu. Od 11:00 autobusová linka č. 63 premáva v smere jazdy do Lamača len po zastávku Vrančovičova. Dispečing DPB, a.s. vyhlásil o 15:00 celomestský zásah na čistenie obratísk, tratí a zastávok MHD, ktoré má v správe.

Bratislavské letisko výrazné problémy zatiaľ neeviduje. "Všetky lety sa držia harmonogramov, zatiaľ neevidujeme žiadne meškanie, hovorí hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková. Miernejšie meškanie spôsobuje odmrazovanie lietadiel, ktoré si aktuálne vyžiadali kapitáni lietadiel. Bratislavské letisko má vypracované plány, aby dokázalo minimalizovať problémy spôsobené nepriaznivým počasím.

(nc)

Páčil sa vám článok?