FOTO a VIDEO: Vodiči na Dlhých dieloch majú síce novú cestu, značenie však stále chýba

30.11.2018
0

Zdroj: bal

Páčil sa vám článok?

V októbri sa dokončila rekonštrukcia cesty na Dlhých dieloch obojsmerne od Molecovej ulice až po ulicu Hany Meličkovej. Ubehol už viac ako mesiac a na ceste stále nie sú vyznačené pruhy. Vodiči avizujú, že takto neoznačená cesta je veľmi nebezpečná a to najmä v zime a tiež kvôli prudkým zákrutám.

Pred viac ako mesiacom banoviny.sk priniesli článok o tom, že vodiči sa môžu tešiť z vynovenej opravenej cesty na Dlhých dieloch. Viac o tejto rekonštrukcii sa dočítate TU . Obnovu cesty dokončili na konci októbra. Dnes sa  píše dátum 29. november  a na ceste stále nie sú vyznačené jazdné pruhy. Komunikáciu delia len čiary vyjazdené od áut, ktoré tadiaľto dennodenne prechádzajú. Na situáciu nás upozornila vodička z Karlovej Vsi pani Alexandra (32): "Je tu mnoho prudkých zákrut, ktoré si už aj tak vyžadujú zvýšenú pozornosť a opatrnosť pri jazde. V zime sa tu zvykne veľmi šmýkať a vodič sa ľahko môže dostať do šmyku a do protismeru, preto je absurdné, že na tomto úseku ešte aj chýba základná úprava cestnej premávky. Jazdné pruhy predsa pomáhajú vodičovi pri jazde aj vizuálne sa udržať vo svojom pruhu. Mala by to byť samozrejmosť, že po rekonštrukcii cesty sa  ihneď vyznačia jazdné pruhy. Nechápem, že sa tak ešte nestalo!" vyjadrila sa pani Alexandra z Dlhých dielov. 

Keďže predmetné úseky sú v správe magistrátu, oslovili sme ešte v októbri aj hovorkyňu Zuzanu Onufer, aby sa k tejto téme vyjadrila:
,,Oprava Hany Meličkovej sa realizuje od Molecovej obojsmerne v termíne od 8. októbra, pričom vozovka je už hotová a aktuálne ešte dokončujeme opravu chodníka. Na Dlhých dieloch v tomto roku už nie sú naplánované väčšie opravy. Oprava komunikácie je súčasťou balíka opráv ciest, ktoré iniciovalo a realizuje hlavné mesto, " dodala pre banoviny.sk hovorkyňa magistrátu v októbri.

Tento raz sme sa na ňu obrátili opäť s otázkou ohľadne zníženej bezpečnosti kvôli nevyznačeným pruhom a či a kedy sa pruhy budú na tejto ceste vyznačovať: ,,Situáciu sme preverili a značenie jazdných pruhov bude prebiehať v najbližších dňoch," vyjadrila sa pozitívne hovorkyňa hlavného mesta Zuzana Onufer pre banoviny.sk. Vodiči sa tak nakoniec zrejme už čoskoro jazdných pruhov dočkajú.

</p>

bal

Páčil sa vám článok?