Pripravte sa na dopravné peklo: V piatok uzavrú v Bratislave diaľničný obchvat!

25.10.2018
0
Kolóny na diaľnici

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Polícia v Bratislave upozorňuje vodičov na rozsiahle dopravné obmedzenia, s ktorými je potrebné rátať v priebehu piatka 26. októbra. Na návštevu totiž priletí francúzsky prezident Emmanuel Macron s delegáciou. Pri jej presune z letiska do centra mesta a späť úplne uzavrú diaľničný obchvat i niektoré ďalšie ulice.

V súvislosti s návštevou francúzskej delegácie musia vodiči rátať s viacerými dopravnými obmedzeniami, ktoré sa budú týkať najmä širšieho centra Bratislavy ako aj hlavných príjazdových ciest. Dopravné  obmedzenia budú prebiehať nasledovne:

  • v čase od 11:00 h dôjde k obmedzeniu v premávke pri presune delegácie z bratislavského letiska. Dôjde k uzatvoreniu diaľničného obchvatu D1 a to v úseku od Zlatých pieskov po Most SNP (teda obchvat aj cez Petržalku), ďalej Einsteinovej, Staromestskej ulice a Hodžovho námestia. Tieto obmedzenia budú trvať približne do 11:30 h
  • V čase cca. od 12:15 h do 12:45 h bude uzatvorené Hodžovo  námestie a Palisády v oboch smeroch v úseku  po Bratislavský hrad,
  • V  čase cca od 14:15 h do 14:45 h budú opäť uzatvorené Palisády, Hodžovo nám. Suché mýto, Námestie SNP, Špitálska, Štúrova a Jesenského ulica,
  • v čase cca od 17:00 h do 17.30 h budú uzatvorené: Uršulínska ulica, Námestie SNP, Suché mýto, Hodžovo námestie, Staromestská ulica, Most SNP, Einsteinova ulica a diaľničný obchvat v smere na Trnavu. 

"Vodičov, ktorí plánujú na príchod do Bratislavy využiť diaľnicu D1, žiadame, aby, ak je to možné, tak spravili v čase najneskôr do cca. 10:00 h, následne vodičom odporúčame využitie diaľnice v čase po 12:00 h. V popoludňajších hodinách žiadame vodičov, ktorí budú chcieť na opustenie Bratislavy využiť diaľnicu D1, aby tak spravili v čase najneskôr do cca. 16:00 h, následne vodičom odporúčame využitie diaľnice v čase po 18:00 h," povedal nám bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Národná diaľničná spoločnosť dodala, že uzávera diaľnice D1 sa týka úseku od Zlatých Pieskov po Einsteinovu ulicu. "Uzavretá bude aj diaľnica D2 v úseku tunela Sitina v smere z Malaciek do Bratislavy, a to v čase od približne 16.30 do približne 18.00 h. Doprava bude počas uzávery diaľnice presmerovaná na miestne komunikácie," priblížila hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

(ms)

Páčil sa vám článok?