Integrovanú dopravu rozšíria o spoje SAD

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Minulý rok sa v Bratislave pokusne začalo s využívaním integrovanej dopravy. Záujem Bratislavčanov o tento spôsob cestovania presvedčil zainteresovaných, aby v poskytovaní tejto služby pokračovali. O novinkách v integrovanej doprave sme sa pozhovárali s námestníkom primátora Bratislavy Františkom DEJOM.

- Novinkou v roku 2001 bude rozšírenie Bratislavskej integrovanej dopravy (BID) o spoje Slovenskej autobusovej dopravy. Zatiaľ budú môcť Bratislavčania takto cestovať len v smere do Záhorskej Bystrice, ale v budúcnosti sa bude cestovať aj ďalšími smermi.

Kam sa bude dať v rámci systému integrovanej dopravy cestovať?

- Od 1. februára 2001 sa bude dať na cestovný lístok na BID cestovať na všetkých železničných tratiach na území Bratislavy vo všetkých osobných a zrýchlených vlakoch medzi stanicami Hlavná stanica, Devínska Nová Ves, Lamač, Železná studienka, Vinohrady, Predmestie, Rača, Vajnory, Nové Mesto, Petržalka, Rusovce, Podunajské Biskupice, Ústredná nákladná stanica. V autobusoch SAD môžu Bratislavčania cestovať v obidvoch smeroch na trati Autobusová stanica Mlynské Nivy - Záhorská Bystrica a využívať zastávky Krče, Pri krematóriu, Vrančovičova, Záluhy, Patrónka, Račianske mýto. Autobusy budú označené smerovou tabuľkou s nápisom BID umiestnenou za predným čelným sklom.

Je potrebný na cestovanie integrovanou dopravou špeciálny lístok?

- Treba mať celosieťový predplatný lístok na BID, ktorý dostať v každej predajni Dopravného podniku. V prípade, že máte čipovú kartu, ktorú ste si kúpili v SAD Bratislava alebo v dopravnom podniku, tak si môžete lístok na BID kúpiť priamo na túto kartu. Lístky na integrovanú dopravu sú mesačné, štvrťročné a ročné.

Koľko stoja lístky na integrovanú dopravu?

- Príplatok k bežnému celosieťovému predplatnému lístku na mestskú hromadnú dopravu je 50 korún a k zľavnenému len 25 korún za mesiac. Cestovný lístok na BID má kĺzavý čas platnosti, čo znamená, že si ho môžete kúpiť s platnosťou od ľubovoľného dňa. Všetky informácie o bratislavskej integrovanej doprave, vrátane cestovných poriadkov sú k dispozícii vo všetkých predajniach cestovných lístkov dopravného podniku a informačných kanceláriách ŽSR a SAD v Bratislave alebo na internetovej adrese www.bratislava.sk.

Zhováral sa Milan Šeršík
NÁŠ ROZHOVOR

Páčil sa vám článok?