MHD: Pre Rozlúčku s letom nebudú v nedeľu po Štúrovej premávať električky

8.9.2018
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Na Štúrovej ulici v Bratislave nebudú v nedeľu (9.9.) premávať električky. Dôvodom je organizácia a samotné konanie tohtoročnej Rozlúčky s letom, spoločensko-kultúrneho podujatia na Šafárikovom námestí a jeho okolí.

Električkové linky č. 1 a 3 a ani autobusové linky č. 95 nebudú premávať, informuje Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojom webe. Náhradná doprava bude od začiatku až do konca dennej premávky zabezpečená autobusovou linkou X95 a v čase zvýšených prepravných nárokov aj električkovou linkou X1.

"Linka X95 bude premávať na trase Vyšehradská-Farského-Einsteinova-Most Apollo-Mlynské nivy-Nemocnica sv. Michala,“ uvádza DPB. "Linku X1 ako kyvadlovú dopravu medzi konečnou Jungmannova a náhradnými zastávkami, zriadenými na zjazdovej rampe na Starý most, môžu cestujúci využiť v čase od 13.30 do 23.45 h v polhodinových intervaloch,“ dodáva dopravca na www.dpb.sk, kde sú ďalšie podrobnosti.

Pre návštevníkov podujatia Rozlúčka s letom je pripravený program od 14.00 do 22.00 h, odohrávať sa bude na piatich pódiách. Okrem kultúrneho programu vrátane toho pre deti, si budú môcť návštevníci Rozlúčky s letom vyskúšať bratislavský bikesharing, ktorý bude mať svoju stanicu aj na Šafárikovom námestí.

V blízkosti námestia v sobotu otvorili Lendererov park. Nachádza sa medzi ulicami Gajova, Alžbetínska a Dobrovičova, pričom pokrýva aj bývalé obratisko autobusov. Nový park niekoľkonásobne zvýšil množstvo zelene, drevín a trávnatých plôch, po revitalizácii sú jeho súčasťou tiež nové lampy, lavičky, smetné koše a chodníky, ale aj detské ihrisko a zrekonštruovaná a nasvietená fontána.

(TASR)

Páčil sa vám článok?