VIDEO: Kedy bude hotová električková zastávka na Špitálskej a čím sa bude líšiť od svojej predchodkyne?

7.8.2018
0
Zastávka na Špitálskej

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Bratislavčania si už opäť zvykajú, že po Špitálskej nejazdia električky. Dôvodom je znova električková zastávka Mariánska, ktorú nanovo budujú. Zisťovali sme, kedy bude hotová a ako sa bude líšiť od svojej predchodkyne.

Bol to práve problém s električkovou zastávkou Mariánska v smere do centra, ktorý na jeseň minulého roka pozastavil rekonštrukciu koľajníc na celej Špitálskej. Obyvatelia totiž nesúhlasili s jej premiestnením, na novom mieste by im totiž bránila vo výjazde z dvora. Tak sa nakoniec rozhodlo, že zastávka vyrastie tam, kde bola i dovtedy - oproti Dvom levom. Na tomto mieste sa s ňou však tiež spájal jeden problém.

"Predpokladaný termín ukončenia prác a obnovenia električkovej dopravy je v druhej polovici augusta 2018," prezradila nám o budovaní novej zastávky hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová. 

Na výstavbu zastávky na Špitálskej ulici sa boli pozrieť aj naši kolegovia s kamerou a zaznamenali na mieste toto:

Ako sme sa presvedčili, pôvodná zastávka už je odstránená a nová má vyrásť na tom istom mieste. Kto tadiaľ však jazdil autom, zrejme si pamätá, že išlo o miesto častých kolízií. Na jednom konci zastávky sa totiž vedľa seba nezmestili električka a osobné auto. Ak niektorý z vodičov túto situáciu nepoznal, ľahko mohol skončiť s ťukancom od vozidla MHD. Po novom by sa to už však stávať nemalo. Nová zastávka bude oproti predchádzajúcej o 15 metrov kratšia a o pol metra širšia. "Pôvodná stavebná dĺžka nástupného ostrovčeka pre električky bola 60 metrov, po novom bude mať 45 metrov, dokonca bude ostrovček rozšírený o cca 50 cm," dodala Volfová.

Pôvodná zastávka už je odstránená:

Zdroj: ms

​Zastávka na Špitálskej vyrastie opäť tu:

Zdroj: ms

​(ms)

Páčil sa vám článok?