MHD: Od septembra bude v Bratislave premávať nová autobusová linka

27.6.2018
0

Zdroj: Magistrát

Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Záhorskej Bystrice nakoniec dosiahli, o čo dlhodobo bojovali. Od septembra by z ich mestskej časti mala premávať nová autobusová linka.

„Na stretnutí starostu Jozefa Krúpu s primátorom sa dohodlo, že od začiatku školského roka, teda od 3. septembra pribudne nová autobusová linka č.123, ktorá bude premávať zo Záhorskej Bystrice smerom na Dúbravku cez Bory.  Pôjde aj do Marianky a obslúži aj Strmé vŕšky,“ informovala mestská časť na sociálnej sieti.

Linka č.37 sa vráti do svojej pôvodnej trasy bez zachádzky do Marianky a na Strmé vŕšky. Trasovanie a intervaly novej linky ešte nie sú pevne stanovené.

Záhorská Bystrica za zriadenie linky spájajúcej ju s Dúbravkou, a teda električkou bojovala zhruba dva roky, problémom však bolo, že magistrát jej zavedenie podmieňoval finančnou spoluúčasťou mestskej časti.

Starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa v spore argumentoval  demografickými zmenami i navýšením príspevku mestskej časti v rámci príjmov hlavného mesta. Konkrétne poukazoval na to, že kým v roku 2005 prispelo 2627 obyvateľov Záhorskej Bystrice zo svojich daní do mestskej pokladnice sumou 859.311 eur, v roku 2016 prispelo mestu z výnosov daní 4930 obyvateľov sumou 1.470.582 eur.

Magistrát vtedy trval na tom, že o zavedení novej linky smerujúcej zo Záhorskej Bystrice do Dúbravky bude možné rokovať len v prípade finančnej spoluúčasti mestskej časti na prevádzkových nákladoch.

Ako sa dnes pre Bratislavské noviny vyjadril Krúpa, nakoniec sa dohodli na spoluúčasti mestskej časti do výšky 10 percent, čo bude predstavovať okolo 10-tisíc eur. Presná suma bude jasná po tom, čo DPB vypracuje harmonogram linky. 

Linka 123 momentálne spája Dúbravku s Lamačom. 

(ms)

Páčil sa vám článok?