Nasadnite do historického vozidla počas podujatia Rendez 2018

14.6.2018
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Počas nadchádzajúceho víkendu sa uskutoční 20. ročník celoslovenského zrazu historických železničných vozidiel - Rendez 2018 v priestoroch starého rušňového depa Bratislava východ. Dopravný podnik Bratislava už tradične vypraví do ulíc hlavného mesta historické vozidlá.

Historické električky BEÚS 31, ČKD Tatra T2, T3 a K2 budú premávať na linke H5 po trase: Rača – Račianske mýto – Radlinského – Obchodná – Kapucínska – tunel – nábrežie – Jesenského (Národné divadlo) – Špitálska – Americké námestie – Radlinského – Račianske mýto – Rača.

Premávka bude zabezpečená v 30 minútovom intervale. Odchody z Jesenského od 8:30 do 17:00 (v sobotu až do 18:30) a z Rače od 9:25 do 17:55 (v sobotu až do 19:25).

Na zastávke Cintorín Rača (Detvianska ulica) bude obojsmerne zabezpečený prestup z/na historickú autobusovú linku H56 Rača – Lokomotívne depo Východné a späť. Premávka bude zabezpečená z Rače od 9:00 do 17:00 (v sobotu až do 19:00) a zo zastávky Východné od 9:10 do 17:40 (v sobotu až do 19:40).

Program začne o 10-tej hodine a bude ním sprevádzať herec Juraj Bača. V rámci neho sa môžete tešiť na vyhliadkové jazdy historickými vlakmi po Bratislave a okolí, jazdy vláčikom záhradnej železnice, spolujazdy na parnom rušni a motorovej drezine či prezentáciu modelových a modulových koľajísk. Hudobne program podporí koncert swingovej skupiny Funny Fellows a Party Beat a  Komorného dychového orchestra. Na programe je aj vojenská ukážka bojov z 2.svetovej vojny či ukážky policajného zásahu.

Pre deti sú pripravené zábavné a náučné hry, animačné hry a vystúpenie kúzelníka Talostana či speváka Mira Jaroša.

Kompletný program aj s podrobným rozpisom nájdete na stránke Dopravného podniku Bratislava. Vstupné na výstavisko pre dospelého je 5 eur, detský lístok stojí 3 eurá.

(TS/dpb.sk, ncuki)

Páčil sa vám článok?