Veľké opravy ciest pokračujú. Tieto sú na rade

24.4.2018
0
Práce na Dolnozemskej ceste

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto pokračuje v opravách ciest. Ďalšia veľká oprava jednej z najvyťaženejších ciest – oprava Panónskej cesty, sa začala včera. Aktuálne ešte prebiehajú aj opravy Dolnozemskej a Bajkalskej ulici a oprava komunikácie Podháj. Mesto paralelne opravuje aj chodníky.

 „Začali sme opravovať radiálu na Panónskej ceste, ktorá je jednou z najdôležitejších a najzaťažovanejších dopravných komunikácií v Bratislave. Už v minulom roku sme opravili časť, teraz to dokončíme, aby táto vyťažená komunikácia bola opravená a vodiči ju mohli plnohodnotne využívať,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Opravovať sa budú oba jazdné pruhy v úseku od okružnej križovatky po odbočku na Lietavskú pri pekárni.

Oprava Panónskej ulice by mala byť ukončená 27. mája 2018. Opravovať sa bude úsek od okružnej križovatky po odbočku na Lietavskú pri pekárni, pričom ide o viac 1,6 km. Premávka bude usmernená prenosným dopravným značením.

 Aktuálne stále prebiehajú veľké opravy ciest, ktorými sa odštartovala tohtoročná séria opráv ciest. Ide o cesty:

  • oprava Dolnozemskej ulice, ktorá sa začala opravovať 3.4.20118. Opravuje sa úsek od okružnej križovatky s Panónskou po odbočku na Kutlíkovu, všetky jazdné pruhy v oboch smeroch. Predpokladané ukončenie prác v zmysle povolení je 13.5.2018 24:00 hod.
  • oprava Bajkalskej ulice, ktorá sa realizuje od 6.4.2018. Oprava prebieha obojsmerne v úseku od Trnavskej  cesty  po Mlynské nivy. Predpokladané ukončenie prác v zmysle povolení je 21.5.2018 o 04:00 hod.
  • oprava komunikácie Podháj, ktorá sa začala opravovať 14.4.20148.  Opravuje sa úsek od križovatky s Podlesnou ul.  po odbočenie k zástavbe RD smer ul. Cesta na Klanec. Predpokladané ukončenie prác v zmysle povolení je 27.04.2018 o 04:00 hod

V najbližšom čase sa budú opravovať komunikácie:

  • Púchovská, v úseku od Kauflandu po Detviansku v smere do mesta
  • Lamačská, v úseku od Tesco Lamač po vojenskú nemocnicu

Súčasťou opráv ciest je aj oprava chodníkov. Aktuálne sa opravujú chodníky na Ružinovskej (od Stropkovskej po Bajkalskú) a Košickej (od Gemerskej po Dúlovo námestie). V blízkej dobe plánujeme opravu chodníka na Hubeného (v celom úseku) a Popradskej.

Celkovo sa má v roku 2018 opraviť 100 km jazdných pruhov. Do opráv komunikácií investuje hlavné mesto 16 miliónov eur a to sedem miliónov z rozpočtu mesta a 9 mil. eur je vládna dotácia. Súčasťou balíka opráv je aj vybudovanie 200 bezbariérových úprav priechodov pre chodcov, oprava 19 km chodníkov a 26 bezpečnejších zastávok MHD.

(ts, ms) 

Páčil sa vám článok?