Nové predajné automaty MHD budú v decembri

14.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Na prelome rokov pribudne v Bratislave 200 nových automatov na predaj cestovných lístkov na mestskú hromadnú dopravu. Nové automaty umožnia predaj 12 druhov cestovných lístkov a na zastávky bratislavskej MHD by mali byť umiestnené od decembra do februára budúceho roku.

Uvedenie nových automatov, ktoré zabezpečia výdaj mincí a bezporuchový chod bez záložného zdroja, majú priniesť Dopravnému podniku Bratislava na tržbách zvýšenie asi o 50 percent.

V automatoch budú namontované moduly, ktoré v prípade poruchy automatu vyšlú správu na centrálny dispečing. Ich výhodou tiež bude, že povrchová úprava umožní jednoduché odstránenie sprejových nápisov už do dvoch dní.

O nákupe týchto moderných automatov rozhodlo bratislavské mestské zastupiteľstvo. Dopravnému podniku schválili poslanci záruku na exportno-dodávateľský úver vo výške 1 milión 529 tisíc nemeckých mariek, čo predstavuje 85% hodnoty kontraktu. V súčasnosti má bratislavská MHD tri typy automatov na predaj cestovných lístkov - jednotarifných je 196, dvojtarifných 40 a šesťtarifné sú 2. Nové automaty sú pripravené aj na plánovanú zmenu zo súčasného tarifného systému na časové tarify.

(brn)

Páčil sa vám článok?