Stále zápasia s bezpečnosťou chodcov

6.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Karlova Ves, respektíve Dlhé Diely, sú vnímané ako sídliská, ktoré sú pomerne ďaleko od centra. Peší turista alebo obyvateľ inej mestskej časti, ktorý nemá auto, sem asi často nezavíta. Navyše je tu cestná komunikácia, na ktorej stále dochádza ku kolíziám medzi chodcami a dopravnými prostriedkami.

Podľa starostu B. Hollého je to vážny problém, ale s cieľom zvýšiť bezpečnosť chodcov na rizikových priechodoch pravidelne robili dopravné značenia, rozmiestňovali dopravné značky a spomaľujúce retardéry. Údržba ciest a chodníkov bola zabezpečovaná naozaj pravidelne.

Tým, že na Dlhých Dieloch pribudlo viac ako 15 tisíc obyvateľov, zvýšil sa aj počet áut a chodcov najmä na Kuklovskej, ktorá je jedinou prístupovou cestou zo severnej strany. Veľkým nebezpečenstvom pre chodcov napríklad bolo to, že v hornom úseku Kuklovskej nebol chodník. MČ musela vybudovať 350 metrov chodníka, čo ju stálo asi 900 tisíc korún.

Čo sa týka dopravy - snažíme sa robiť všetko pre to, aby bol prístup do Karlovej Vsi a na Dlhé Diely čo najjednoduchší. „Ešte v decembri 1995 som uzavrel zmluvu s Dopravným podnikom Bratislavy, vďaka čomu bola zriadená linka č. 352 na trase Dlhé Diely - Nový most - Rázusovo nábrežie,” uviedol starosta. „Fungovala však len v roku 1996, v ďalších rokoch sa pre technické príčiny DPB nepodarilo zmluvu obnoviť, hoci sme za linku na účet DPB platili podľa zmluvy.”

(vp)

Páčil sa vám článok?