Vodiča MHD potrestali za to, že nechal dievča s bicyklom v noci na zastávke!

2.6.2017
0
Vodiča mhd potrestali za to, že nechal dievča s bicyklom v noci na zastávke! - Nočák1
Páčil sa vám článok?

Pred niekoľkými dňami, konkrétne 24. mája 2017 o pol druhej v noci chcela mladá Bratislavčanka Andrea nastúpiť aj s bicyklom na nočný autobus N31 smerom do Mlynskej doliny. Vodič jej na zastávke Chatam Sófer ani len nezastal, dievča podalo sťažnosť a DPB svojho zamestnanca potrestal.

O tomto prípade informovali ako prvé Bratislavské noviny TU. Poškodená cestujúca Andrea napokon so svojou sťažnosťou na Dopravnom podniku Bratislava uspela, nakoľko jej včera prišla takáto odpoveď: „Na základe Vášho podania zo dňa 24. 5. 2017 bol predvolaný vodič uvedeného vozidla, ktorý vo vyjadrení k predmetu sťažnosti, uviedol, že cestujúcej s bicyklom nezastavil a tak jej neumožnil nastúpiť do vozidla MHD z dôvodu, že vozidlo bolo v prednej časti obsadené cestujúcimi pod vplyvom alkoholu, ako i to, že vo vozidle bol rozliaty alkohol.“

Vodič navyše cestujúcej, ktorá si na konečnej od neho žiadala vysvetlenie, tvrdil, že ju do autobusu nevzal preto, lebo sa zmenil prepravný poriadok a preprava bicyklov v nočných spojoch je zakázaná. Toto tvrdenie však vyvrátila hovorkyňa DPB Mgr. Adriana Volfová, ktorá uviedla, že v zmysle Prepravného poriadku IDS BK – je preprava bicyklov v spojoch liniek MHD možná v pracovných dňoch v čase od 09:00 do 13:00 a v čase od 18:00 do 06:00 a počas sobôt, nedieľ a sviatkov bez časového obmedzenia. Pravdepodobne práve neznalosť Prepravného poriadku viedla DPB k udeleniu finančnej pokuty pre svojho zamestnanca. „I napriek vyjadreniu vodiča, považujeme predmetnú sťažnosť za opodstatnenú. Dotknutý vodič bude riešený v zmysle bodu 1 2.12 a 2.15 smernice PR 10/16, a to krátením výkonnostnej odmeny zamestnancov o 30 eur v najbližšom výplatnom termíne. Za vzniknuté nepríjemnosti sa Vám v mene DPB. a.s. ospravedlňujeme,“ uvádza sa v odpovedi DPB na sťažnosť cestujúcej .   

„Vodiči by mali konať vždy v zmysle Prepravného poriadku IDS BK. Cestujúci môže s bicyklom do vozidla nastúpiť a prepravovať sa len s vedomím vodiča. Požiadavku na nástup dáva cestujúci zdvihnutím ruky alebo ústne. Súhlas s nástupom prejaví vodič posunkom alebo ústne, pričom vodič má možnosť odmietnuť prepravu bicykla v prípade, ak prevádzkové podmienky vo vozidle (obsadenie vozidla) túto prepravu neumožňujú,“ upresnila v tejto súvislosti hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

(ars, foto: fb a.l.)

Páčil sa vám článok?