Do práce na bicykli: Najviac tímov je z Bratislavy

21.5.2017
0
Do práce na bicykli: najviac tímov je z bratislavy - do prace na bicykli
Páčil sa vám článok?

Bratislava sa aj tento rok zapojila do kampane Do práce na bicykli, ktorá sa koná od 1. do 31. mája na podporu trvalo udržateľnej mobility v mestách. Tento rok sa do celoslovenskej súťaže prihlásilo 8531 účastníkov, 2566 tímov a 1166 zamestnávateľov, čo predstavuje oproti minulému roku nárast o 50 percent.

Najväčší počet prihlásených tímov aj jednotlivcov v rámci Slovenska hlási Bratislava. Informovala o tom Iveta Kešeľáková z komunikačného oddelenia bratislavského magistrátu.

Z Bratislavy sa tento rok do súťaže prihlásilo 2616 jednotlivcov v 777 súťažných tímoch, ktoré majú momentálne najazdených okolo 133-tisíc kilometrov. V rámci zamestnávateľov s najväčším počtom tímov prihlásených do súťaže vedie ministerstvo vnútra s počtom 192 prihlásených tímov.

„Narastajúci počet prihlásených cyklistov je pozitívnym výsledkom a svedčí o trende využívania bicykla ako formy alternatívnej dopravy pri každodennom dochádzaní do práce. Navyše, ako je dokázané, táto forma pohybu prispieva aj k lepšej životnej kondícii," povedal Pavol Griač z Oddelenia stratégie a projektov magistrátu hlavného mesta a zároveň mestský cyklokoordinátor.

Do práce na bicykli je národná kampaň, ktorej hlavným cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej, dopravy v mestách. Jej zámerom je aj vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste. Taktiež motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli.

O súťaži sme písali TU.

Vyhlasovateľmi tejto súťaže sú Národný cyklokoordinátor Peter Klučka a ministerstvo dopravy. Koordinátorom a tiež odborným garantom súťaže je Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica.

(TASR, Foto: FB do práce na bicykli)

Páčil sa vám článok?