Dopravný podnik prichádza s niektorými novinkami

20.10.2006
Páčil sa vám článok?

Už v dohľadnej budúcnosti bude možné kúpiť si predplatný cestovný lístok na mestskú hromadnú dopravu prostredníctvom internetu bez toho, aby cestujúci musel navštíviť predajné miesto Dopravného podniku Bratislava.

Umožní to niekoľko nových opatrení, ktoré pripravuje dopravný podnik. V závere tohto roka budú revízori dopravného podniku vybavení novými čítacími zariadeniami, ktoré majú nahradiť v súčasnosti používané už technicky zastarané čítačky. Okrem kontrolnej funkcie budú nové čítačky obsahovať aj všetky cestovné poriadky, takže revízori si budú môcť priamo vo vozidle overiť jazdu cestujúceho podľa cestovného poriadku. V nových čítačkách budú môcť byť nahraté aj všetky aktuálne informácie (napríklad o zmenách trás), takže revízori budú schopní pomôcť aj pri poskytovaní informácií cestujúcim.

Koncom tohto roka budú predajne dopravného podniku vybavené novými predajnými zariadeniami, ktoré v spojení so spomenutými novými čítačkami umožnia cestujúcim platby prostredníctvom internetu. Cestujúci bude mať možnosť zaplatiť dopravnému podniku za predplatný cestovný lístok formou bezhotovostnej platby, pričom revízorská čítačka bude evidovať informáciu o zaplatení predplatného cestovného lístka ku konkrétnemu sériovému číslu karty. Časti cestujúcej verejnosti to umožní kúpu predplatného cestovného lístka bez návštevy predajného miesta dopravného podniku.

Dopravný podnik pripravuje aj overovanie platnosti predplatných cestovných lístkov prostredníctvom internetu. Táto služba - rovnako ako možnosť internetových platieb - bude reálne k dispozícii v prvom štvrťroku budúceho roku.

Dopravný podnik v budúcom roku pripravuje aj skúšobnú prevádzku predajného automatu na predplatné cestovné lístky umožňujúceho predaj predplatných cestovných lístkov formou bezhotovostného platobného styku. Jeho uvedenie do prevádzky sa predpokladá v čase dočasného prerušenia predaja cestovných lístkov v predajni dopravného podniku v podchode na Hodžovom námestí. Podchod má byť uzatvorený v súvislosti s výstavbou polyfunkčného objektu Astoria na Hodžovom námestí a jeho celkovou rekonštrukciou, presný termín ešte nie je známy.

Páčil sa vám článok?