Mestská časť rekonštruuje ďalšiu cestu - teraz z ušetrených peňazí

13.10.2016
0
Mestská časť rekonštruuje ďalšiu cestu - teraz z ušetrených peňazí - cesta_oprava
Páčil sa vám článok?

Mestskej časti Ružinov sa vďaka výberu dodávateľov cez elektronické aukcie pri tohtoročných kompletných rekonštrukciách chodníkov a ciest podarilo ušetriť. Nový povrch tak aktuálne dostáva aj cesta na Pavlovovej ulici.

Ružinov pôvodne odhadoval náklady na tohtoročné opravy ciest a chodníkov na viac ako 390 000 eur, po výbere dodávateľov formou elektronických akcií sa suma znížila o viac ako 90 000 eur.

„Ušetrené peniaze investujeme do opravy ďalšej cesty na Nivách,“ objasnil starosta Ružinova Dušan Pekár. Konkrétne ide o vozovku na Pavlovovej ulici. Jej rekonštrukcia bude pre dopravné obmedzenia rozdelená na dve etapy. Najprv dostane nový povrch úsek medzi Velehradskou a Kulíškovou ulicou, po ňom príde na rad druhá časť cesty na Pavlovovej medzi Velehradskou a Páričkovou ulicou. Na tieto opravy poputuje 88 736, 52 €.

Počas letných mesiacov mestská časť kompletne zrekonštruovala povrch na štyroch cestách, jednom križovatkovom priestore a na troch chodníkoch. Nový povrch má Kľukatá ulica, v časti od Kaštieľskej po Hríbovú, kde došlo aj k odvodneniu uličnými vpustami. Okrem toho ho dostal aj križovatkový priestor Mesačnej ulice a Trnavskej cesty, cesta na Čmelíkovej ulici, časť vozovky na Sputnikovej ulici, časť komunikácie a chodníka na Banšelovej ulici. Mestská časť zrekonštruovala aj chodník na Ribayovej ulici a na Stachanovskej v úseku od Kladnianskej po Kľukatú ulicu.

(mš)

Páčil sa vám článok?