Lamač chce obmedziť prejazd nákladiakov cez Povoznícku

19.1.2015
0
Lamač chce obmedziť prejazd nákladiakov cez povoznícku - Lamač_Povoznícka
Páčil sa vám článok?

<strong>Lamačská samospráva chce obmedziť prejazd nákladných áut po Povozníckej ulici, ktorá je v blízkosti železničnej stanice Bratislava-Lamač. Reaguje tak na sťažnosti obyvateľov, ktorí ešte v závere roka 2014 protestovali proti hustej premávke ťažkotonážnych vozidiel prevážajúcich po tejto ulici stavebný materiál.</strong>

Nákladné autá prevážali cez Povoznícku štrk a podvaly z plochy Železníc SR. Stavebný materiál vozili na stavbu električkovej trate v Dúbravke. Podľa informácií komunikačného odboru Železníc SR patrí pozemok spoločnosti Slovenské tunely. Zbyněk Staš, zástupca Metrostavu ako generálneho dodávateľa stavby električkovej trate, vysvetlil, že lokalitu v železničnom areáli boli nútení využiť z priestorových dôvodov. „Podmienky na stavbe v Dúbravke boli stiesnené a navyše sme potrebovali stavebný materiál strážiť,“ uviedol Z. Staš.

Toto riešenie však kritizovali Lamačania bývajúci v danej lokalite. Tvrdili, že úzka cesta bez chodníka nie je pre prejazd kamiónov vhodná. Sťažovali sa aj na hluk, ktorý museli znášať aj počas víkendov. „Okrem toho, že ich to obťažovalo, mali strach, aby otrasy spôsobené premávkou ťažkých nákladných áut po nespevnenej ceste nespôsobili škody na ich rodinných domoch,“ dodala miestna poslankyňa Júlia Ondrišová.

Starosta Lamača Peter Šramko vidí riešenie v návrhu, aby nákladné vozidlá mohli po Povozníckej prechádzať len so súhlasom mestskej časti tak, ako je to na uliciach Pod Zečákom a Segnáre.

„Tento návrh chcem predložiť dopravnej komisii miestneho zastupiteľstva,“ uviedol starosta. Stať by sa tak malo na konci januára, keď bude prvé zasadnutie novozvolenej komisie. P. Šramko však pripomenul, že opatrenie musí schváliť aj dopravná komisia magistrátu.

Lamačania otvorili aj otázku opravy Povozníckej ulice. Podľa nich došlo pri intenzívnej premávke nákladných áut k jej poškodeniu. Spoločnosť Metrostav sa však bráni, že urobila pasportizáciu cesty pred i po začatí svojej činnosti. „Fotodokumentácia, ktorú má k dispozícii aj Miestny úrad v Lamači, dokazuje, že k žiadnemu poškodeniu cesty nedošlo,“ uviedol Z. Staš.

© TASR

Páčil sa vám článok?