Oprava trate do Dúbravky stále mešká

29.5.2014
0
Oprava trate do dúbravky stále mešká - trat_dubravka1
Páčil sa vám článok?

Električkovú trať v Dúbravke začne mestská samospráva opravovať najskôr koncom júna. Na mestskom zastupiteľstve to oznámil hlavný dopravný inžinier mesta Tibor Schlosser s tým, že v najbližších dňoch by mal byť vyhlásený víťaz verejnej súťaže na dodávateľa stavby.

Pôvodne magistrát plánoval začať s opravou v apríli, súťaž však zdržala námietka jedného z uchádzačov na podmienky v súťažných podkladoch. Ten svoju námietku neskôr stiahol.

Na električkovej trati sa bude vymieňať koľajový zvršok aj spodok, ako aj vrchné vedenie. Mesto zmodernizuje trať v úseku od Hanulovej k ulici Pri kríži. Predpokladaná hodnota modernizácie trate je vyše 12,6 milióna eur s DPH, pričom projekt je financovaný z Operačného programu EÚ Doprava.

Oprava trate si vyžiada výluku električkovej dopravy. Keďže trať je na samostatnom telese, je tam dostatočný priestor na stavebné práce bez toho, aby došlo k obmedzeniu automobilovej dopravy. V miestach, kde sa bude vyberať alebo ukladať električková trať, ich však z dvoch pruhov obmedzia na jeden.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?