Hasiči sa zrazili s autobusom MHD

4.3.2014
0
Hasiči sa zrazili s autobusom mhd - hasici_havaria1
Páčil sa vám článok?

V sobotu 22. februára 2014 o 16.14 h došlo k zrážke hasičského auta s autobusom MHD. Výsledkom je 17 zranených - z toho 11 mužov a 6 žien. Väčšinou išlo o pasažierov MHD, zranení však boli aj traja hasiči. Stredne ťažké zranenia utrpelo sedem ľudí, ostatní mali ľahšie zranenia. Štyria cestujúci museli byť hospitalizovaní. Na autobuse vznikla škoda 120-tisíc eur, na hasičskom aute zhruba 10-tisíc eur.

O vinníkovi nehody sa špekuluje. Hasiči sa bránia tým, že auto išlo so zapnutým výstražným a svetelným zariadením, Dopravný podnik Bratislava, a.s., oponuje, že autobus odbočoval smerom na Patrónku po tom, ako vošiel do križovatky na zelenú. „Vyšetrovateľ policajného zboru už začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Presné príčiny a okolnosti nehody sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania a znaleckého skúmania,“ uviedla hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva Karina Považanová.

Ako povedala hovorkyňa DPB Adriana Volfová, z analýzy palubného počítača autobusu MHD vyplýva, že vodič išiel od obchodného domu zo zastávky Tesco Lamač smerom k svetelnej signalizácii v križovatke Lamačská cesta, kde zastavil na červenú. Keď zasvietila zelená, pomaly sa pohol a prechádzal križovatkou v smere jazdy. Keď sa prednou časťou vozidla nachádzal v križovatke v ľavom jazdnom pruhu za deliacim ostrovčekom, uvidel hasičské auto, ktorého vodič sa usiloval prudko brzdiť. Zrážke však už nedokázal zabrániť a prednou časťou hasičského vozidla narazil do strednej časti autobusu.

Polícia pátra po svedkoch, ktorí by mohli pomôcť objasniť priebeh zrážky. „Svedkovia, ktorí sa v čase nehody nachádzali na mieste alebo v jeho bezprostrednej blízkosti a videli zrážku vozidiel, prípadne udalosti pred zrážkou, sa môžu prihlásiť na telefónnom čísle 09610 34 155, na bezplatnom čísle 158 alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení,“ uviedla Považanová.

(ado)

FOTO: Zrážka hasičského auta s autobusom MHD si vyžiadala zranenie 17 ľudí.
Foto - TASR/HAZZ

Páčil sa vám článok?