Dopravný podnik sa sťažuje na nelegálnu reklamu na zastávkach

18.2.2014
0
Dopravný podnik sa sťažuje na nelegálnu reklamu na zastávkach - MHD_vandalizmus
Páčil sa vám článok?

Na prístrešok jednej z bratislavských zastávok MHD v pondelok 17. 2. 2014 nelegálne vylepili reklamné plagáty. Na ulici Staré grunty pri zoologickej záhrade si to v nočných hodinách všimol jeden z vodičov autobusu. Dopravný podnik Bratislava, a.s., (DPB) sa sťažuje, že takýto prípad sa nestal prvýkrát a náklady na odstránenie reklamy sú vysoké.

"Na miesto udalosti boli následne privolaní pracovníci dispečingu a hliadka polície. Po kontrole zastávok na ulici zistili, že aj na zastávke Televízia v smere do centra niekto olepil prístrešok zastávky," uviedla hovorkyňa podniku Adriana Volfová. Kto reklamné plagáty vylepil, sa ale nezistilo.

DPB vraví, že novo zrekonštruovaná zastávka vydrží v takomto stave len pár dní, kým sa opäť nestane terčom vandalov a nelegálneho vylepovania. "Čistenie zdevastovaných zastávok je prácny proces. Je nevyhnutné zo zastávky odstrániť špeciálnymi prostriedkami hrubú špinu a po jej vysušení nasledujú minimálne dva nátery," vysvetlila Volfová s tým, že v zimných mesiacoch sú tieto práce komplikované vzhľadom na poveternostné podmienky.

DPB tvrdí, že denne rieši niekoľko prípadov spojených s poškodzovaním verejného majetku. Upozorňuje však, že ide o priestupok, za ktorý môže byť uložená pokuta.

(TASR)

Páčil sa vám článok?