Na križovatke na Žižkovej chýba pol roka odpílená značka

7.2.2014
0
Na križovatke na žižkovej chýba pol roka odpílená značka - zizkova1
Páčil sa vám článok?

V júli 2013 sme upozornili na problém obyvateľov Žižkovej ulice, ktorým pred panelákom parkujú návštevníci River Parku a domáci tak nemajú kam odstaviť autá. Situácia je aj po pol roku stále rovnaká.

Okrem toho vtedy niekto na križovatke odpílil dopravnú značku, ktorá označovala hlavnú cestu. Pár mesiacov bola pohodená v tráve vedľa svojho pôvodného miesta, potom zmizla. Dodnes ju však staromestská samospráva neosadila. Vraj kvôli systémovej chybe.

Komunikácia na Žižkovej ulici je v správe Starého Mesta, okolité pozemky sú však majetkom rôznych súkromných vlastníkov, ktorí sa o ne často nestarajú, najmä ich nekosia. Preto je situácia zložitá. Polícia navrhla obyvateľom, aby si vybudovali vlastný dopravný režim, ako napríklad obyvatelia vo vnútrobloku na Blumentálskej ulici. Tí to však odmietli. Kontrola áut neprichádza do úvahy, pretože polícia nevie zistiť, komu pred panelákom patrí ktoré auto, a tak nemôže len tak niekoho odtiahnuť či pokutovať. Aj keby napríklad na základe trvalého pobytu polícia preverovala majiteľov áut, nebolo by to účinné, pretože niekto by mohol mať auto požičané a aj keď by v paneláku býval, auto by nebolo nahlásené na tú istú adresu. Vodiči tak parkujú na tráve, ktorá je rozblatená a zničená.

„Keďže okolité pozemky patria súkromným vlastníkom, samospárva nie je oprávnená osadiť na súkromných pozemkoch stĺpiky či iné zátarasy. Mestská časť koná v rámci svojich kompetencií, inšpektori verejného poriadku vyzvali niekoľkých vlastníkov pozemkov, aby si plnili povinnosti, čo sa týka kosenia trávnikov či zanedbaných plôch,“ uviedla hovorkyňa Starého Mesta Alexandra Obuchová.

Odpílená značka určujúca hlavnú cestu úplne zmenila charakter križovatky. Vyše polroka ju však nemá kto nahradiť. Staromestská hovorkyňa uviedla, že značku osadia do konca januára 2014. „Mestská časť sa ospravedlňuje obyvateľom a návštevníkom za oneskorenie, ktoré nastalo z dôvodu systémovej chyby,“ dodala. V pondelok 3. februára 2014 značka stále nebola osadená.

(mch)
Foto - Martina Chudá


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?