Vo štvrtok bude Heydukova vyhradená pre alternatívnu dopravu

16.10.2013
0
Vo štvrtok bude heydukova vyhradená pre alternatívnu dopravu - heydukova_doprava
Páčil sa vám článok?

S novinkou v podobe celodenného bratislavského experimentálneho podujatia Ulica pre všetkých prichádza Slovenské centrum dizajnu (SCD). Uskutoční sa vo štvrtok 17. októbra 2013 od 10.00 do 19.00 hodiny.

"Pokúsime sa ukázať, aké by to bolo, keby na ulici bolo menej prekážok a obmedzení a viac priestoru pre ľudí. Keby ulice boli nielen pre autá, ale aj pre peších, cyklistov, rodinu s kočíkom, ľudí s obmedzením pohybu. Chceme podporiť alternatívne prostriedky transportu cez mesto — bicykel, skateboard, kolobežka, korčule. Príďte nám ukázať, aká je vaša predstava o ulici, ktorá je príjemná pre život, prechod i krátke zastavenie sa," pozýva projektová manažérka SCD Nina de Gelder.

Podujatie bude na Heydukovej ulici, ktorá je rovnobežná s frekventovanou Obchodnou ulicou. Aktivitami na Heydukovej ulici chcú spojiť dva kultúrne body - Satelit, výstavný priestor SCD v Hurbanových kasárňach so Starou tržnicou. Táto ulica bude počas jedného dňa vyhradená pre cyklotrasu na bezbariérový prejazd z Kollárovho námestia cez Heydukovu ulicu po Námestie SNP. Na trase budú umiestnené stojany na bicykle a iné prvky pre spríjemnenie a oživenie ulice, napríklad lavičky. Pre časť ulice na strane synagógy bude platiť dočasný zákaz parkovania.

K dispozícii bude požičovňa bicyklov. Nebudú chýbať rôzne súťaže pre deti i dospelých, výtvarné aj iné aktivity. Po celej trase možno spoznať a vyskúšať si mestský mobiliár od výrobcu Mmcité. Na križovatke Heydukova - Hollého bude výstavka bariérových absurdít produkcie tímu go-ok. Akcia sa koná pod záštitou starostky Starého Mesta Tatiany Rosovej a hlavnej architektky mesta Bratislavy Ingrid Konrad.

(TASR)

Páčil sa vám článok?